TIP DANA: Red Star FC – Nancy: Je li vrijeme za prvi poraz vodećeg tima lige na domaćem terenu?

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak postoji vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj put analizirali smo najintrigantniji susret 26. kola francuske treće lige, u kojem će vodeći Red Star ugostiti četvrtoplasirani Nancy. Početak dvoboja između ove dvije momčadi zakazan je za 19:30 sati, kada će, između ostalog, početi i svi ostali susreti ovog kola.

Red Star FC: Može li itko ugroziti njihovo prvo mjesto na tablici?

Red Star je petostruki pobjednik Francuskog kupa, a ovaj klub u svojoj 127-godišnjoj povijesti dva puta je osvojio Ligue 2. Prošle sezone, tim iz Pariza igrao je u trećem rangu francuskog nogometa, gdje su završili treći i, nažalost, nisu uspjeli osigurati promociju u Ligue 2, što im je godinama primarni cilj. Nema sumnje da će to ponovno biti glavni cilj tima iz francuske prijestolnice, a trenutno se Red Star nalazi na vrhu tablice s sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim Niortom, te čak jedanaest bodova više od trećeplasiranog Martiguesa.

Spominjemo treću poziciju jer će na kraju prvenstva prve dvije ekipe izravno izboriti promociju u Ligue 2. U posljednjih pet utakmica, tim je ostao neporažen, ostvarivši tri pobjede i dva remija. U prošlom kolu, Red Star je osigurao vrlo važnu pobjedu u gostima kod Villefranchea, završivši utakmicu s rezultatom 0:2. Prije toga, vodeći tim u francuskoj trećoj ligi imao je dva neriješena rezultata bez golova, prvo u gostima kod Avranches, a zatim i na svom stadionu protiv Chateaurouxa, pa je ta pobjeda u prethodnom kolu dobila još veću važnost, prekinuvši niz od dva uzastopna remija.

S ovog gledišta, čini se vjerojatnim da ćemo sljedeće sezone vidjeti pariški tim u Ligue 2, jer je teško očekivati da će vodeći tim “prokockati” jedanaest bodova prednosti nad trećeplasiranom ekipom. Posljednji međusobni susret između Red Stara i Nancyja odigran je sredinom listopada na stadionu u Nancyju i završio je neriješeno 1:1. Na kraju, što se tiče njihovih domaćih utakmica, Red Star je dosad odigrao dvanaest utakmica, ostvarivši jedanaest pobjeda i samo jedan remi.

Nancy: Težak zadatak za Nancy!

Nancy je osnovan 1967. godine, a najznačajniji uspjesi u povijesti ovog šarmantnog kluba su osvajanje Francuskog kupa 1978. godine i Liga Kupa 2006. godine, kada je momčad pobijedila Nice u finalu rezultatom 2:1. Osim toga, Nancy je pet puta osvojio Ligue 2, s posljednjim trijumfom 2016. godine, kada su završili četiri boda ispred drugoplasiranog Dijona. Prošle sezone, bivši klub Ligue 2 završio je na trinaestom mjestu, samo jedan bod iznad zone ispadanja, što nas dovodi do zaključka da su bivši pobjednici Liga Kupa i Francuskog kupa prošle sezone jedva izbjegli pad u četvrtu ligu, što bi svakako bio pravi katastrofa za klub koji je nekad bio redoviti sudionik najviše francuske nogometne lige.

Primarni cilj i ovog puta je promocija u Ligue 2, međutim, s obzirom na trenutno stanje, čini se malo vjerojatnim. Trenutno se Nancy nalazi na četvrtom mjestu tablice, zaostajući osam bodova za drugoplasiranim Niortom. Kao što je ranije spomenuto, dvije najbolje momčadi će na kraju prvenstva osigurati promociju u Ligue 2. U posljednjih pet utakmica, bivši pobjednici Francuskog kupa ostvarili su tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, a taj poraz bio je na gostovanju kod Dijona, gdje je utakmica završila rezultatom 3:1.

U posljednjem kolu, četvrtoplasirani tim odigrao je prilično dobru utakmicu na svom terenu protiv Orleansa i pobijedio 1:0, ostavljajući dojam da je pobjeda mogla biti uvjerljivija. Prije toga, bivši redoviti sudionik najviše francuske nogometne lige odigrao je neriješeno 1:1 u gostima kod Versaillesa. Što se tiče gostujućih utakmica, Nancy je dosad odigrao dvanaest utakmica, i čini se da se momčad do sada nije baš istaknula, s tek četiri pobjede, dva remija i šest poraza u tom razdoblju.

Naš prijedlog

Sigurno nas očekuje uzbudljiva utakmica, a prije svega, očekujemo da će igrači Nancyja ići na sve ili ništa, što bi prije svega moglo dovesti do mnogo golova. Stoga vam savjetujemo da probate okladu na zbroj golova više od 2.5, za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 2.00.

Također je vrlo moguće da će oba tima postići barem po jedan gol, stoga vam toplo preporučujemo da probate okladu na oba tima daju gol s koeficijentom 2.05.

Na kraju, vjerujemo da će vrlo motivirani Nancy uspjeti odoljeti ovom dvoboju protiv vodeće ekipe lige, pa vam smjelo predlažemo da se usredotočite na okladu dvoznak X2, za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 1.95.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*