Tip dana: Lens – Nice: Aktualni doprvak Francuske koristi krizu tima s Azurne obale!

U subotu nas širom Europe očekuju nekoliko vrlo zanimljivih susreta, a ovog puta smo za vas analizirali jedan od najinteresantnijih mečeva 26. kola francuske Ligue 1, u kojem će Lens na svom stadionu ugostiti ekipu Nice. Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21h.

Lens: Sjajne partije u posljednje vrijeme, ponovno se priča o Ligi prvaka!

Nogometaši Lensa su prošle sezone igrali možda i najljepši nogomet u Francuskoj, a na kraju je ova ekipa mimo svih očekivanja završila na drugom mjestu na tablici uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani PSG, koji godinama unazad dominira francuskim nogometom. Jedan od najzaslužnijih ljudi za doprvaku titulu bio je Lois Openda koji je u međuvremenu prešao u Leipzig, i sigurno je da je bilo vrlo teško nadomjestiti učinak ovog nogometaša. Naravno, drugo mjesto je Lensu donijelo i plasman u najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje i opći utisak je da se tamo francuski predstavnik nije osramotio, bez obzira što grupa nije bila nimalo naivna, jer su u njoj pored ove ekipe tu bili još i Arsenal, Sevilla i PSV.

Na kraju je francuska ekipa završila na trećem mjestu na tablici, što je značilo i nastavak natjecanja u šesnaestini finala drugog po kvalitetu europskog klupskog natjecanja. Tu je Lens naleteo na Freiburg, koji je u dvomeču bio bolji i potpuno zasluženo stigao do plasmana u osminu finala, gdje je njemački predstavnik glatko eliminiran od West Hama. Kada se radi o novom izdanju Ligue 1, naravno, vrlo teško je bilo očekivati da će Lens uspjeti ponoviti prošlogodišnje partije, ali kada se podvuče crta, čini se zaista da navijači ovog tima ponovno imaju dosta razloga za zadovoljstvo.

Naime, trenutno se aktualni doprvak Francuske nalazi na petom mjestu na tablici uz isti broj bodova kao i četvrtoplasirani Lille, uz konstataciju da to četvrto mjesto od ove sezone donosi plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka, pa je sigurno da će to i biti primarni cilj Lensa.

Na posljednjih pet mečeva ova simpatična ekipa je ostvarila tri pobjede, jedan remi i samo jedan poraz i to na domaćem terenu protiv Monaca u jednom spektakularnom susretu koji je završen rezultatom 2:3. Inače, u prošlom kolu je petoplasirani tim na tablici ostvario vrlo važnu pobjedu na svom terenu protiv ove sezone sjajnog Bresta, koji se nalazi na drugoj poziciji, a taj duel je završen minimalnom pobjedom domaće ekipe. Za kraj, kada se radi o mečevima na domaćem terenu, do sada je ova ekipa odigrala dvanaest mečeva na svom stadionu i ostvarila sedam pobjeda, dva remija i tri poraza.

Nice: Tim s Azurne obale ne liči na onu ekipu iz prvog dijela sezone!

Nice je osnovana 1904. godine, a do sada je ovaj klub čak četiri puta dolazio do naslova prvaka Francuske, uz napomenu da se to posljednji put dogodilo još davne 1959. godine. Pored četiri trofeja u prvenstvu, ovaj tim je tri puta osvajao i francuski Kup, a posljednji put je to bio slučaj 1994. godine, kada je ova ekipa savladala Guingamp u velikom finalu i to nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Nažalost, prošle sezone se ova ekipa morala zadovoljiti s devetim mjestom na tablici, što nije zadovoljilo čelnike ovog kluba, jer je godinama unazad primarni cilj plasman u neko od europskikih klupskih natjecanja, uz napomenu da je ovaj tim prošle sezone nastupao u Konferencijskoj ligi, gdje je stigao čak do četvrtfinala, ali je tamo klub s Azurne obale eliminiran od Basela, što je bilo svakako iznenađenje.

Tokom prošlog ljeta je na klupu nekadašnjeg prvaka Francuske došao Francesco Farioli, i čini se da je to bilo najbolje moguće rješenje. Naime, u ovom trenutku se Nice nalazi na šestom mjestu na tablici koje na kraju prvenstva donosi plasman u Konferencijsku ligu, međutim, ne treba zaboraviti da je tim s Azurne obale na fantastičan način započeo ovu sezonu i dugo su Fariolijevi puleni držali prvo mjesto na tablici, sve do trenutka dok PSG nije ubacio u petu brzinu i napravio ogromnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale.

Nažalost, u posljednje vrijeme prošlosezonski sudionik trećeg po kvalitetu europskog klupskog natjecanja ima ogromnih problema, pa je tako ova ekipa na pet posljednjih duela u prvenstvu bez pobjede, a u tom periodu je Nice doživjela čak četiri poraza uz samo jedan remi i to na svom stadionu protiv Clermonta kada nije bilo pogodaka.

U prošlom kolu je tim s Azurne obale poražen na svom stadionu od Montpelliera, a taj duel je završen rezultatom 1:2, što je svakako teško palo svima u klubu, pošto su taj novi poraz ove ekipe iskoristili Lille i Lens i probili se na četvrtu, odnosno petu poziciju na tablici. Što se tiče partija na strani, do sada je nekadašnji prvak Francuske odigrao dvanaest mečeva na strani i ostvario četiri pobjede, tri remija, i pet poraza, a posljednji trijumf na strani četa Francesca Fariolija je ostvarila još krajem listopada na gostovanju kod Clermonta, kada je bilo 0:1.

Naš prijedlog

Prije svega, Lens godinama unazad igra vrlo dobro na domaćem terenu, a ako na sve to kažemo i da se Nice nalazi u ogromnim problemima u posljednje vrijeme, slobodno možemo konstatirati da je domaćin veliki favorit na ovom duelu, pa vam savjetujemo da se oprobate s jedinicom uz kvotu 2.05 u Germania.

Nije isključeno ni da nam ovaj duel između dva vrlo kvalitetna tima donese dosta pogodaka, pa savjetujemo da se oprobate s igrom 3+ uz kvotu 2.17 u kladionici Germania.

Za kraj, Lens na svom terenu uglavnom lomi rivale u prvom dijelu igre, pa vam hrabro preporučujemo da se fokusirate na prijelaz 1-1 koji kladionica Germania plaća s kvotom 3.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*