TIP DANA: Köln – Leipzig: Jarčevi protiv Bikova – čiji su rogovi jači?

U petak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a ovog puta smo za vas pripremili premijerni meč 26. kola njemačke Bundeslige u kojem će Köln na svom stadionu ugostiti Leipzig. Početak dvoboja između ove dvije ekipe je zakazan za 20 sati i 30 minuta.

Köln: Primarni cilj će biti opstanak!

Köln je prošlu sezonu završio na jedanaestom mjestu na ljestvici uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na timove koji su na kraju ispali u niži rang, a sve to dalje znači da se opstanak ni u jednom trenutku i nije dovodio u pitanje, što je godinama unazad primarni cilj ovog simpatičnog tima. Ipak, nije sve ove sezone započelo onako kako su to svi željeli, pa je na početku 2024. godine Baumgartner smijenjen, a na njegovo mjesto je postavljen Timo Schulz, sve u nastojanju da popularni Jarčevi šampionat završe u sigurnoj zoni, i već sada možemo konstatirati da to neće biti nimalo lak zadatak.

Naime, u ovom trenutku se nekadašnji sudionik Europske lige nalazi na šesnaestom mjestu na ljestvici, za koje je dobro poznato da na kraju sezone znači i dodatne kvalifikacije protiv trećeplasiranog tima iz Zweite, a sigurno je da bi svi u klubu to željeli izbjeći. Do sada su puleni Tima Schulza odigrali 25 utakmica u najkvalitetnijem rangu njemačkog nogometa i ostvarili samo tri pobjede, devet neriješenih i čak trinaest poraza što je svakako previše. Inače, na posljednjih pet utakmica Jarčevi su bez pobjede, a u tom periodu je ova ekipa doživjela dva poraza, ali i tri neriješena ishoda.

Posljednju pobjedu u prvenstvu ekipa Kölna je ostvarila početkom veljače na svom stadionu protiv Eintrachta iz Frankfurta, kada je bilo 2:0. U prošlom kolu je Köln odigrao jedan vrlo dobar meč na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach, na kojem smo vidjeli čak šest pogodaka, a na kraju je bilo 3:3. Gosti su u ranoj fazi utakmice došli do prednosti, ali je domaćin do poluvremena uspio doći do izjednačenja. Ponovno je Köln poveo, međutim, tada je Hahn stupio na scenu i relativno brzo postigao dva pogotka za 3:2, da bi konačan rezultat postavio Duda, desetak minuta prije isteka regularnog toka susreta. Na domaćem terenu su popularni Jarčevi do sada odigrali dvanaest susreta i ostvarili tek dva trijumfa, tri neriješena i čak sedam poraza, i upravo u lošim partijama na domaćem terenu stoji i razlog zašto se Köln nalazi tako nisko na ljestvici.

Za kraj, u prvom dijelu sezone Köln je doživio pravu katastrofu na gostovanju kod Leipziga, pošto je taj meč završen rezultatom 6:0, pa će popularni Jarčevi dati sve od sebe da se ovog puta revanširaju Bikovima kojima je pobjeda prijeko potrebna u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Leipzig: Mogu li Bikovi i ovog puta do Lige prvaka?

Leipzig je prošle sezone došao do novog trofeja u njemačkom Kupu, drugog u svojoj kratkoj povijesti, ali je možda i još važnije od toga da su popularni Bikovi došli do trećeg mjesta na ljestvici Bundeslige i osigurali novi plasman u najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje. Kada smo već kod njega, grupnu fazu je ova ekipa završila na drugom mjestu na ljestvici, iza Manchester Cityja, ali ispred Young Boysa i Crvene zvezde. U prvom meču osmine finala elitnog natjecanja, Red Bull je na svom stadionu poražen od Reala s 0:1, a nakon tog dvoboja je bilo dosta pritužbi domaće ekipe na suđenje, pošto je po mnogima pri rezultatu 0:0 u drugoj minuti njemačkom predstavniku poništen čist pogodak.

Ni u uzvratu se popularni Bikovi nisu predavali, pošto je taj susret na Santiago Bernabeu završen rezultatom 1:1, pa je tako njemački predstavnik završio svoju epizodu u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka i moramo reći da je primarni cilj ispunjen, a to je naravno plasman u nokaut fazu. Što se tiče njemačkog prvenstva, čini se da će izabranici Marca Rosea imati dosta problema da dođu do plasmana u najkvalitetnije europsko klupsko natjecanje, pošto se trenutno Bikovi nalaze na petom mjestu na ljestvici s samo bodom manjka u odnosu na četvrtoplasirani Dortmund.

Ipak, kako vrijeme prolazi čini se da se aktualni osvajač njemačkog Kupa polako ali sigurno budi, pa je tako ova ekipa na posljednja dva susreta u prvenstvu ostvarila isto toliko pobjeda. Prvo je Leipzig bio bolji na gostovanju kod Bochuma kada je bilo 1:4, da bi nakon toga Bikovi slavili i na svom stadionu u prošlom kolu protiv Darmstadta, a taj meč je završen rezultatom 2:0. Kada su u pitanju partije na strani, do sada je Red Bull odigrao dvanaest utakmica i upisao pet pobjeda, doživio isto toliko poraza i dva puta remizirao, uz napomenu da Roseovi puleni u posljednje vrijeme imaju dosta problema u gostima, pošto je na posljednjih pet utakmica van svog terena ova ekipa ostvarila samo jedan trijumf, i to na spomenutom duelu protiv Bochuma.

Kao što smo već napomenuli, posljednji duel između Leipziga i Kölna je završen rezultatom 6:0, a taj duel na Red Bull Areni je sigurno i najbolji meč Bikova u ovogodišnjem izdanju njemačke Bundeslige, uz konstataciju da je ovaj tim oduševio sve i u njemačkom Superkupu, kada je Bayern iz Münchena demoliran s 3:0, uz tri gola Dani Olma, što dalje znači da je Leipzig već osvojio jedan trofej ove sezone, ali će se tu nažalost ova ekipa i zaustaviti.

Naš prijedlog

I jednoj i drugoj ekipi su bodovi prijeko potrebni. Köln u posljednje vrijeme ima dosta problema na domaćem terenu gdje ova ekipa po tradiciji igra dosta dobro, dok su gosti odigrali dva sjajna meča u nizu i sve je prilika da su Bikovi favoriti u ovom dvoboju, pa vam hrabro preporučujemo da se opredijelite za dvojku koju kladionica PSK plaća s koeficijentom 1.55.

Pored toga, ovaj dvoboj bi vrlo lako mogao donijeti i veliki broj pogodaka, pa je idealno da se oprobate s igrom 3+ uz koeficijent 1.63 u PSK.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za klađenje kada je u pitanju ovaj susret između Kölna i Leipziga je ta da će gosti postići barem dva pogotka, pa vam savjetujemo da odigrate igru G2+ za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*