TIP DANA: Rendžers – Benfika: Policajci hapse Orlove na Ajbroksu!

U četvrtak je iznimno zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi uzvratne utakmice osmine finala Europske lige i Konferencijske lige. Ovoga puta analizirali smo duel na Ajbroksu, gdje će nogometaši Rendžersa ugostiti Benfiku. Podsjetimo, prvi susret između ova dva tima prije tjedan dana završio je rezultatom 2:2, a uzvratna utakmica je na programu od 18 sati i 45 minuta.

Rendžers: Škotski div oduševio u Lisabonu!

Prošla sezona nije bila pretjerano uspješna za Rendžerse, koji su ponovno završili na drugom mjestu u škotskom prvenstvu, s konstatacijom da je Celtic dosta lakše došao do naslova prvaka Škotske nego što se očekivalo. Nadalje, popularni Policajci nisu se proslavili ni u Ligi prvaka, gdje je ovaj tim završio na posljednjem mjestu s nezasluženom gol razlikom. Podsjećamo da je samo godinu prije toga tim s Ajbroksa igrao u finalu Europske lige, gdje je poražen od Eintrachta. Svakako, primarni cilj ovoga puta bit će naslov prvaka Škotske, a trenutno se Rendžers nalazi na prvom mjestu s dva boda manjka u odnosu na drugoplasirani Celtic, te će dva škotska velikana ponovno voditi veliku borbu za naslov prvaka.

Nažalost, u prošlom kolu su Policajci neočekivano poraženi na svom stadionu od Motherwella s 1:2. Srećom, i najljući rival je doživio poraz, pa su Rendžersi zadržali dva boda prednosti. Na domaćem terenu su Policajci odigrali petnaest utakmica u prvenstvu i ostvarili dvanaest pobjeda uz tri poraza. Škotski predstavnik je uz mnogo muke stigao do nokaut faze Europske lige, pobjedom na teškom gostovanju kod Betisa (2:3), te poslao andaluzijski tim u Konferencijsku ligu.

U prvom duelu osmine finala Europske lige Rendžers je odigrao dobar meč i remizirao na gostovanju kod Benfike (2:2). Što se tiče izostanaka, Filip Helander neće moći računati na Danila, Simu, Dovera i Cantwella, dok je Curtis upitan za ovaj uzvratni meč osmine finala Europske lige.

Benfika: Orlovi su na papiru favoriti, ali…

Prošle sezone Benfika je ostvarila svoj primarni cilj – naslov prvaka Portugala, ali to nije bilo sve od ove ekipe koja je igrala vrlo dobro i u Ligi prvaka, gdje je portugalski predstavnik došao do četvrtfinala, gdje je eliminiran od Intera, koji je kasnije stigao do velikog finala. Osim toga, popularni Orlovi su osvojili i Superkup Portugala, pobjedom nad Portom. Međutim, treba imati na umu da je tim iz glavnog grada Portugala u međuvremenu ostao bez nekoliko vrlo važnih nogometaša, prije svih mislimo na Ramosa koji je prešao u PSG, ali je klub doveo i nekoliko vrlo zvučnih pojačanja, kao što su Di Maria, Cabral i Kokcu. Trenutno Benfika u Primeiri zauzima drugo mjesto s bodom manjka u odnosu na prvoplasirani Sporting, ali s napomenom da Lavovi imaju utakmicu manje.

U prošlom kolu bivši prvak Europe slavio je na svom terenu protiv Estorila, nakon debakla u prethodnom kolu kod Porta (5:0). Podsjećamo da su Orlovi ove sezone predstavljali Portugal u Ligi prvaka, gdje su zauzeli treće mjesto u skupini s Interom, Real Sociedadom i Salzburgom. U šesnaestini finala su Di Maria i društvo uspjeli eliminirati Toulouse, s pobjedom u prvom susretu, dok drugi nije donio golova.

Prvi susret osmine finala protiv Rendžersa završen je 2:2, i Orlove očekuje težak zadatak na Ajbroksu. Što se tiče izostanaka, Roger Schmidt neće moći računati na Bernata koji se još uvijek nije oporavio od ozljede mišića.

Naš prijedlog

Mišljenja smo da nas, kao i na prvom susretu, očekuje dosta golova. Zanimljivo je da je na posljednja tri međusobna susreta palo ukupno četrnaest golova, pa vjerujemo da nas i na Ajbroksu očekuje goleada. Stoga vam savjetujemo da isprobate igru 3+ s kvotom 1.67.

Iz istog razloga predlažemo da se okušate i s igrom GG, koju kladionica Germania nudi s kvotom 1.57.

Za kraj, vrlo lako se može dogoditi da pobjednik ovog dvomeča bude odlučen nakon produžetaka, a možda čak i nakon izvođenja jedanaesteraca. Stoga vam hrabro preporučujemo da odigrate X, s izvrsnom kvotom 3.75 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*