TIP DANA: Bologna – Inter: Koji od ova dva tima prekida seriju pobjeda?

U subotu je odlična ponuda za klađenje, a jedna od najzanimljivijih utakmica igra se u Bologni gdje će istoimeni tim ugostiti Inter, što će ujedno biti i dvoboj između četvrtoplasirane i prvoplasirane ekipe na ljestvici. Zanimljivo je da i jedni i drugi igraju fenomenalno u posljednje vrijeme, a vidjet ćemo čija serija pobjeda će biti prekinuta na ovom dvoboju. Početak susreta između Bologne i Intera zakazan je za 18 sati.

Bologna: Može li Bologna do Lige prvaka?

Nakon prošle sezone u kojoj je Bologna stigla do sjajnog devetog mjesta na ljestvici, malo tko je mogao pretpostaviti da će ovaj tim igrati na tako visokoj razini i ove sezone. Ne bi bilo čudo ukoliko ovaj tim sljedeće sezone vidimo u najkvalitetnijem europskom klupskom natjecanju, s obzirom da se u ovom trenutku izabranici Thiaga Motta, za kojeg se otima cijela Europa, nalaze na nevjerojatnom četvrtom mjestu na ljestvici s četiri boda viška u odnosu na petoplasiranu Romu, pa se čini da Bologna drži sve u svojim rukama kada je riječ o toj četvrtoj poziciji.

Od samog početka bilo je jasno da Bologna ove sezone cilja jednu od pozicija koje na kraju prvenstva donose plasman u Ligu prvaka, prije svega to govorimo zbog standardno dobrih partija na domaćem terenu. Do sada su Zirkzee i društvo odigrali četrnaest utakmica na svom stadionu i ostvarili jedanaest pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, i uz Inter su najbolja domaća ekipa u ligi. Na posljednjih pet utakmica u prvenstvu, Mottini puleni su odigrali nekoliko nevjerojatnih utakmica i upisali pet pobjeda, a posljednja u nizu dogodila se u prošlom kolu na gostovanju kod Atalante, kada je bilo 1:2. Domaća ekipa je prva stigla do vodstva na tom dvoboju, međutim, u drugom dijelu igre Bologna je pokazala da se ne nalazi slučajno tamo gdje se nalazi, i s dva gola došla do vjerojatno najvažnije pobjede u dosadašnjem tijeku prvenstva.

Prije toga, momčad Thiaga Motta slavila je i na svom stadionu protiv Verone, a prije svega toga Bologna je uspjela pobijediti još jednog velikana u gostima, ekipu Lazija, rezultatom 1:2, i zanimljivo je da je i tada domaća ekipa prva došla do vodstva, a onda je Bologna napravila preokret, i sigurno je da nam sve to pokazuje da ovaj tim posjeduje pobjednički karakter i da nikad ne odustaje. Za kraj, u prvom dijelu prvenstva Bologna je remizirala na gostovanju kod Intera kada je bilo 2:2, a treba spomenuti i da je ovaj tim eliminirao Nerazzurre iz ovogodišnjeg izdanja talijanskog Kupa, nakon produžetaka, također na Meazzi, kada je bilo 1:2, pa na prvi pogled djeluje da Inter očekuje vrlo težak posao na ovom gostovanju.

Inter: Da li će Inzaghi promiješati karte?

Odmah na prvi pogled možemo konstatirati da su nogometaši Intera praktički već stavili jednu ruku na pehar namijenjen prvaku Italije, s obzirom da se u ovom trenutku Nerazzurri nalaze na prvom mjestu na ljestvici Serie A s ogromnih petnaest bodova viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, a ako uzmemo u obzir da je do kraja prvenstva ostalo još samo jedanaest utakmica, zaista je teško očekivati da bi Nerazzurri mogli dopustiti sebi da propuste ovako veliku prednost u odnosu na svoje najbliže pratioce.

Izabranici Simonea Inzaghija vezali su čak dvanaest pobjeda u svim natjecanjima, a u prošlom kolu Serie A lider na ljestvici ostvario je vrlo važnu pobjedu na svom terenu protiv Genove kada je bilo 2:1, a bio je to sasvim sigurno dvoboj na kojem domaćin nije briljirao, uz konstataciju da popularni Grifoni ove sezone svoje najbolje utakmice igraju upravo protiv najvećih talijanskih klubova. Prije toga, klub iz Milana na svom terenu demolirao je Atalantu, kada je bilo 4:0, iako su gosti iz Bergama prije toga vezali nekoliko vrhunskih partija. Dosta dobrih partija Inter je pružao i u grupnoj fazi Europske lige, gdje je ovaj tim na kraju došao do drugog mjesta na ljestvici uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Real Sociedad.

Možda i najveće iznenađenje tijekom grupne faze bilo je to što talijanski predstavnik u posljednjem kolu na svom terenu nije uspio pobijediti upravo Real Sociedad i osigurati prvo mjesto, međutim, možda je tako i bolje ispalo za Inter, koji je na ždrijebu dobio Atletico Madrid, dok je španjolski predstavnik izvukao PSG i naravno ispao iz daljnjeg tijeka natjecanja. U prvom susretu osmine finala Nerazzurri su odigrali jednu sjajnu partiju pred svojim navijačima protiv Madriđana i slavili s 1:0, a opći dojam je da je ta pobjeda morala biti i uvjerljivija, međutim, napadači Intera su se dosta promašivali.

Revanš je na programu za nekoliko dana, i unatoč tome što je ovog puta Atletico domaćin, čini se da je tim iz Milana veliki favorit za prolazak u četvrtfinale. Naposljetku, spomenimo da je jedino natjecanje u kojem je Inter do sada podbacio talijanski Kup gdje je ovaj tim eliminiran upravo od Bologne, ali ne treba zaboraviti da su Lautaro Martinez i društvo došli do trofeja u Superkupu, i to nakon trijumfa nad Napolijem kada je bilo 1:0.

Naš prijedlog

Inter, kao što smo već konstatovali, ima ogromnu bodovnu prednost u odnosu na svoje najbliže rivale, a kako Nerazzurri za nekoliko dana očekuje revanš meč osmine finala Lige prvaka, vrlo je moguće da Simone Inzaghi malo promiješa karte, što automatski povećava šanse domaćina na ovom dvoboju. Prije svega, mišljenja smo da Bologna neće izgubiti pa vam savjetujemo da se oprobate s dvostrukom šansom 1X za koju je kladionica PSK pripremila koeficijent 1.69.

Ne treba na ovom dvoboju očekivati previše golova, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate igru od 0-2 gola za koju je PSK odredio koeficijent 1.73.

Za kraj, možda je idealno da se oprobate s kombinacijom igara 1X i 0-3, a sve to uz odličnu kvotu 2.12 u kladionici PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*