TIP DANA: Stuttgart – Union Berlin: Švabe osiguravaju svoje mjesto u Ligi prvaka!

Tip Dana na kladjenje.hr

U petak su, naravno, opcije za klađenje nešto slabije nego što su bile u posljednjih nekoliko dana, a ovaj put smo za vas pripremili utakmicu iz njemačke Bundeslige, gdje će Stuttgart na svom terenu ugostiti Union Berlin. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 20:30.

Stuttgart: Švabe sjaje ove sezone, mjesto u Ligi prvaka je na vidiku!

Prije svega, treba spomenuti da je Stuttgart prošle sezone bio blizu ispadanja u niži rang, ali su bivši njemački prvaci uspjeli osigurati opstanak nakon pobjede u doigravanju protiv Hamburga, uz opažanje da je Stuttgart prilično dobro igrao u oba susreta i zasluženo ostao u najvišem rangu njemačkog nogometa. Primarni cilj na početku ovogodišnjeg izdanja Bundeslige bio je, naravno, opstanak. Međutim, čini se da čak ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti da će popularne Švabe igrati tako dobro tijekom ove sezone. U ovom trenutku, momčad Sebastiana Hoeneßa nalazi se na trećem mjestu u ligi, što na kraju sezone donosi izravnu kvalifikaciju za Ligu prvaka, nešto čemu se malo tko nadao.

Štoviše, momčad iz grada Mercedesa trenutno ima sedam bodova prednosti nad četvrtoplasiranim Leipzigom, čineći njihovu kvalifikaciju za najprestižnije klupsko natjecanje u Europi sve izglednijom. U posljednjih pet utakmica, Švabe nisu upoznale poraz, ostvarivši četiri pobjede i samo jedan neriješen rezultat tijekom tog razdoblja, neočekivano na svom stadionu protiv Kölna, gdje je završilo 1:1. U prošlom kolu, najveće iznenađenje sezone odigralo je još jednu vrlo dobru utakmicu, ovaj put u izazovnom gostovanju kod Wolfsburga, završivši s pobjedom 2:3. Najbolji igrač momčadi, Girasi, bio je dvostruki strijelac, postigavši ukupno 20 golova do sada, i čini se da bi mogao postići još više da ovaj sjajni igrač nije dugo bio izvan igre zbog ozljede.

Bez obzira na to, s njim u momčadi, Stuttgart se smatra favoritom za treće mjesto u ligi, i ne smije se zaboraviti da je drugoplasirani Bayern samo četiri boda ispred, što sigurno nije nepremostiva bodovna razlika, posebno jer Bavarci u posljednje vrijeme imaju značajnih problema u Bundesligi. Kod kuće, bivši njemački prvaci do sada su odigrali dvanaest utakmica, zabilježivši devet pobjeda, dva neriješena rezultata i samo jedan poraz, pa gledajući na taj način, ova momčad se čini kao veliki favorit u nadolazećem dvoboju protiv Union Berlina, koji je samo sjena momčadi iz prošle sezone koja je, nakon impresivnih nastupa, uspjela osigurati plasman u Ligu prvaka.

Union Berlin: Očekivali smo puno više od Željeznih!

Prošla sezona bila je fenomenalna za Union Berlin, što najbolje ilustrira činjenica da je momčad ostvarila povijesnu kvalifikaciju za Ligu prvaka. Na kraju je momčad iz njemačke prijestolnice završila na impresivnom četvrtom mjestu u ligi, pa su popularni Željezni, samo četiri godine nakon svoje prve promocije u Bundesligu, uspjeli kvalificirati se za najprestižnije klupsko natjecanje u Europi.

Što se tiče njihovog putovanja u Ligi prvaka, vrijedi spomenuti da njemački predstavnik nije prošao previše dobro, završivši na posljednjem mjestu u skupini s Real Madridom, Napolijem i Bragom. Ne samo da nisu uspjeli proći u nokaut fazu Lige prvaka, ali berlinska momčad također nije uspjela osigurati treću poziciju za nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Unatoč tome, nijedan od navijača Union Berlina nije bio pretjerano kritičan prema lošim nastupima svoje omiljene momčadi u Ligi prvaka. Međutim, mora se priznati da nakon prošle sezone, koja je, ponovno, bila fenomenalna, nitko nije mogao pretpostaviti da će Željezni ovaj put imati toliko problema.

Trenutno se berlinska momčad nalazi samo na četrnaestom mjestu u ligi, i sigurno je da Nenad Bjeličini igrači sljedeće sezone neće biti viđeni u europskim natjecanjima, što je, naravno, bio primarni cilj i ovaj put. Jedini donekle pozitivan aspekt je da Union Berlin ima osam bodova prednosti nad momčadima iz zone ispadanja, pa barem za sada njihov opstanak nije upitan.

U posljednjih pet utakmica Bundeslige, Željezni su ostvarili dvije pobjede, dva neriješena rezultata i samo jedan poraz, koji se dogodio u posljednjem kolu kada je Borussia Dortmund slavila pobjedu u Berlinu, završivši utakmicu s 0:2. Prije toga, ovosezonski njemački predstavnik u Ligi prvaka odigrao je nekoliko vrlo dobrih utakmica, a čovjek najzaslužniji za to je Nenad Bjelica, koji je preuzeo vruće mjesto Željeznih krajem studenog i uspio donekle oživjeti momčad, koja je u prvom dijelu sezone bila na pozicijama koje vode u niži rang.

Naš prijedlog

Ovo je vrlo važna utakmica za Stuttgart, koji bi pobjedom dodatno povećao razmak od svojih najbližih pratitelja, i čini se da njihova kvalifikacija za najprestižnije europsko klupsko natjecanje više ne bi bila upitna. Osim toga, s obzirom na to da Union Berlin ove sezone loše igra u gostujućim utakmicama, savjetujemo vam da se odlučite za Stuttgart će pobijediti na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 1.50.

Popularne Švabe obično “riješe” sve svoje protivnike na domaćem terenu u prvom dijelu igre, stoga iz tog razloga savjetujemo vam da pokušate sreću s okladom Stuttgart će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, koju Germania plaća s fantastičnom kvotom 2.25.

Za kraj, čini se vjerojatnim da će ovaj dvoboj između Stuttgarta i Union Berlina donijeti puno golova, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za koju je Germania pripremila kvotu 2.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*