TIP DANA: Ajax – Aston Villa: Tko će trijumfirati u dvoboju dva bivša europska prvaka?

Tip Dana na kladjenje.hr

Četvrtak nam donosi pregršt vrlo zanimljivih utakmica, a dobro je poznato da ovaj dan obilježavaju dvoboji osmine finala Europske lige, kao i Konferencijske lige. Iz trećeg po kvaliteti klupskog natjecanja, imamo jedan poseban dvoboj, jer Ajax u Amsterdamu dočekuje Aston Villu, što će ujedno biti i susret između dva bivša europska prvaka. Početak ovog susreta zakazan je za 18:45.

Ajax: Težak zadatak za Amsterdame!

Nakon prošle sezone, u kojoj se Ajax, blago rečeno, nije istaknuo jer nije uspio kvalificirati se za najprestižnije europsko klupsko natjecanje, svi su svakako očekivali puno bolje nastupe od bivših europskih prvaka. Međutim, kako sezona napreduje, čini se da popularni Amsterdame igraju znatno slabije nego u prethodnom prvenstvu. Trenutno se tim iz Amsterdama nalazi na petom mjestu u nizozemskoj ligi, zaostajući jedanaest bodova za trećeplasiranim Twenteom. Poznato je da je treća pozicija posljednja koja vodi do kvalifikacija za Ligu prvaka, pa je više nego sigurno da ovaj klub nećemo vidjeti u elitnom natjecanju sljedeće sezone.

S obzirom na katastrofalan početak prvenstva amsterdamskog tima, slobodno možemo reći da je situacija sada puno bolja, jer je bilo trenutaka kada se Ajax čak našao u poziciji koja je značila igranje u drugom rangu nizozemskog nogometa sljedeće sezone. U posljednjem kolu, Ajax je ostvario vrlo važnu pobjedu kod kuće protiv Utrechta, završivši utakmicu rezultatom 2:0. Ovaj rezultat približio je bivše nizozemske prvake četvrtoplasiranom AZ Alkmaaru, sada samo četiri boda iza. Ova četvrta pozicija na kraju sezone vodi do kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Što se tiče ovosezonske europske kampanje, Ajax je završio treći u svojoj skupini Europske lige, iza Brightona i Marseillea, prisiljavajući tim da se zadovolji nastavkom natjecanja u trećem rangu europskog klupskog natjecanja. Tamo se tim iz Amsterdama susreo s formidabilnim norveškim timom Bodø/Glimt. Prva utakmica u Amsterdamu završila je neriješeno 2:2, pri čemu je nizozemski predstavnik postigao dva gola u sudačkoj nadoknadi. U uzvratnoj utakmici, Ajax je slavio pobjedu 2:1 nakon produžetaka, postavljajući dvomeč s Aston Villom, koja ove sezone igra fenomenalno i, kako stvari stoje, jedan je od glavnih kandidata za osvajanje Konferencijske lige.

Za kraj, posljednji međusobni susret ovih dviju momčadi odigran je još 2008. godine, kada je Aston Villa slavila pobjedu 2:0 na svom stadionu tijekom grupne faze Europske lige.

Aston Villa: Ovaj tim cilja na Ligu prvaka!

Bilo je očito prošle sezone da je Unai Emery, preuzevši Aston Villu usred sezone, znatno uzdrmao tim, koji je na kraju dosegao sedmo mjesto na tablici, time se kvalificirajući za europsko klupsko natjecanje treće razine. Govoreći o Konferencijskoj ligi, vrijedi spomenuti da je engleski predstavnik završio grupnu fazu na vrhu tablice, samo bod ispred drugoplasirane Legije, što znači da je tim iz Birminghama osigurao izravan ulazak u osminu finala ovog natjecanja.

U šest odigranih utakmica grupne faze, Emeryjevi su igrači ostvarili četiri pobjede, jedan poraz i jedan remi, ovaj posljednji u finalnom kolu u gostima kod Zrinjskog, kada je već bilo poznato da će engleski tim napredovati s vrha tablice u sljedeću fazu. Gledajući nastupe Ville u ovogodišnjem izdanju engleske Premier lige, birminghamski tim nije igrao ovako dobro već dugo vremena. Najbolji pokazatelj toga je da se, s otprilike deset kola do kraja prvenstva, nalaze na fenomenalnom četvrtom mjestu na tablici, što na kraju sezone vodi do kvalifikacija za Ligu prvaka. To bi bio ogroman uspjeh za tim koji je ne tako davno igrao u Championshipu.

Villa trenutno ima pet bodova prednosti nad petoplasiranim Tottenhamom, koji, pravedno rečeno, ima utakmicu manje. Stoga se očekuje da će ova dva tima voditi žestoku borbu za četvrto mjesto, uz opasku da, uzimajući sve u obzir, tim s Villa Parka zaslužuje mjesto u najprestižnijem europskom klupskom natjecanju više. U posljednje vrijeme, Emeryjevi igrači igraju na vrlo visokoj razini, ostvarujući tri pobjede u posljednja tri ligaška susreta.

Najnovija pobjeda dogodila se u posljednjem kolu tijekom izazovne gostujuće utakmice kod novaka Lutona, završivši s rezultatom 3:2. Prije toga, Emeryjevi su igrači kod kuće pobijedili Nottingham Forest s 4:2, što dovodi do zaključka da je birminghamski tim postigao ukupno sedam golova u posljednja dva ligaška susreta. To je svakako činjenica koja bi trebala zabrinuti sve navijače Ajaxa, s obzirom na to da njihov omiljeni tim ima značajne probleme ove sezone u obrambenoj liniji.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli, govorimo o dva bivša europska prvaka. Svakako da je Aston Villa ove sezone pokazala puno više, međutim, teško je pobijediti Ajax na njihovom terenu u europskom susretu, što smo najbolje vidjeli u prošlom kolu, kada su Amsterdameri izbjegli poraz protiv Bodø/Glimta s dva gola u sudačkoj nadoknadi. Savjetujemo vam da isprobate osnovna ponuda dvoznak: 1X, za koju je kladionica PSK pripremila kvotu 2.35.

Nešto što se čini neupitnim u ovom dvoboju u Amsterdamu su golovi, stoga toplo preporučujemo da isprobate okladu zbroj golova 2.5: više s kvotom 1.50 u PSK.

Za kraj, veliko je pitanje koliko će engleski predstavnik biti zainteresiran za daljnji tijek Konferencijske lige, budući da tim s Villa Parka u Premier ligi očekuje velika borba za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka. Čini se da bi Ajax mogao iskoristiti ovu situaciju iz prikrajka, zbog čega hrabro preporučujemo da isprobate čistu pobjedu za Ajax, koju PSK nudi s fantastičnom kvotom 5.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*