TIP DANA: Ath. Bilbao – Girona: Tko će trijumfirati u dvoboju između dvije najugodnije iznenađenja La Lige?

Tip Dana na kladjenje.hr

U ponedjeljak, naravno, ponuda za klađenje je nešto slabija nego što je bila u posljednja dva dana, a ovaj put smo analizirali posljednju utakmicu 25. kola španjolske La Lige, u kojoj će Bilbao na svom terenu ugostiti Gironu. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Bilbao: Fantastične izvedbe na domaćem terenu!

Prošle sezone, Bilbao je završio na osmom mjestu na tablici, i svakako, njihovi primarni ciljevi nisu bili ostvareni, a ti ciljevi su godinama bili plasman u grupnu fazu europskih natjecanja. Kao podsjetnik, za one koji možda ne znaju, Athletic Bilbao je treći najuspješniji klub u Španjolskoj, jer je momčad iz Baskije osam puta osvojila španjolski prvenstveni naslov i ima 23 trofeja Copa del Rey.

Što se tiče ove sezone, dojam je da svi navijači kluba, za koji mogu igrati samo Baskijci, mogu biti vrlo zadovoljni. Trenutno, ponos Baskije je na petom mjestu na tablici, što na kraju prvenstva donosi izravan plasman u Europsku ligu. Athletic trenutno ima samo pet bodova manje od Atletico Madrida, koji je odigrao jednu utakmicu više. Stoga, ako Ernesto Valverdeovi igrači trijumfiraju u ovom dvoboju protiv snažne Girona, doći će na samo dva boda od četvrte pozicije, koja, kako je dobro poznato, donosi plasman u Ligu prvaka na kraju sezone.

U posljednjih pet utakmica, Bilbao je ostvario dvije pobjede, isti broj remija i samo jedan poraz, koji je bio u gostujućoj utakmici protiv Valencije s rezultatom 1:0. U prethodnom kolu, bivši španjolski prvaci samo su remizirali u gostujućoj utakmici protiv posljednjeplasirane Almerije, a ta utakmica, suprotno svim očekivanjima, završila je bez golova.

Kada je riječ o domaćim izvedbama, Bilbao je ove sezone igrao zaista sjajno na svom stadionu. U dvanaest domaćih utakmica, momčad je ostvarila devet pobjeda, dva remija i samo jedan poraz, zanimljivo u prvom kolu protiv Real Madrida.

Također moramo podsjetiti na izvanredne izvedbe kluba u Copa del Rey, gdje je u prvoj polufinalnoj utakmici, momčad Ernesta Valverdea ostvarila značajan trijumf u gostujućoj utakmici protiv favoriziranog Atletico Madrida, završivši dvoboj s rezultatom 0:1. Vrijedno je spomenuti da je prije tog trijumfa u prvom polufinalnom susretu, Athletic eliminirao Barcelonu u četvrtfinalu s rezultatom 4:2, što možda najbolje ilustrira koliko dobro Bilbao igra ove sezone.

Girona: Mogu li Katalonci ugroziti svoje već očekivano mjesto u Ligi prvaka?

Od momčadi koja je prošlu sezonu završila u sredini tablice, a ne tako davno igrala u Segundi, došli smo do toga da je Girona sada legitimni kandidat za naslov prvaka Španjolske, što je nešto što čak ni najveći optimisti nisu mogli predvidjeti na početku sezone. Trenutno se momčad iz Katalonije, u vlasništvu poznate “City Grupe”, nalazi na drugom mjestu na tablici, šest bodova iza vodećeg Real Madrida. Ako pobijede u ovom dvoboju, doći će na samo tri boda zaostatka od vodećeg na tablici La Lige.

Da budemo pošteni, u posljednjem kolu, momčad trenera Michela imala je sjajnu priliku da se ravnopravno uključi u borbu za naslov prvaka, ali najveće iznenađenje ovogodišnjeg izdanja La Lige doživjelo je pravi debakl na Santiago Bernabeuu. Real Madrid je taj meč dobio prilično udobno s više nego uvjerljivih 4:0, i dojam je da je trijumf vodećeg mogao biti još odlučniji.

To, naravno, ne umanjuje ukupan dojam o sezoni do sada, jer je teško zamisliti da je Girona mogla bolje, posebno u sezoni gdje im je primarni cilj bio ostati u najvišem rangu lige. U posljednjih pet utakmica, ova momčad je ostvarila dvije pobjede, isti broj remija i spomenuti poraz u posljednjem kolu.

Prije toga, Girona je odigrala dobru utakmicu kod kuće protiv sudionika osmine finala Lige prvaka, Real Sociedada, ali nažalost završila je bez golova, uz opažanje da je domaćoj momčadi neopravdano poništen gol sredinom prvog poluvremena.

U gostujućim utakmicama, momčad trenera Michela odigrala je dvanaest utakmica i, zajedno s Real Madridom, Girona je najbolji gost u La Ligi, ostvarivši osam pobjeda, tri remija i samo jedan poraz tijekom tog razdoblja.

Za kraj, prvi dvoboj između ove dvije momčadi završio je neriješeno, rezultatom 1:1, a oba gola vidjeli smo u drugom poluvremenu.

Naš prijedlog

Zaista nije realno da Girona igra na vrlo visokoj razini tijekom cijelog prvenstva, a na vrh toga, Bilbao je u posljednje vrijeme fantastično igrao kod kuće. Stoga vam preporučujemo da se kladite na Ath.Bilbao će pobijediti na utakmici, za što je kladionica Germania pripremila kvotu od 1.95.

Čini se da će ponos Baskije krenuti ofenzivno prema golu Girona od prve minute, pa vam hrabro preporučujemo da se odlučite za okladu Ath.Bilbao će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, koju Germania plaća kvotom od 3.05.

Za kraj, možda je najrealnije očekivanje da će ovaj dvoboj u Baskiji donijeti puno golova, stoga vam predlažemo da se fokusirate na tržište zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3 s kvotom od 1.65 u kladionici Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*