Tiket dana (Petak, 16.02.2024)

Tiket dana

Nakon uzbuđenja europskih kup utakmica, vraćamo se ligi. Nadolazeći vikend je bogat utakmicama, ali čak je i petkova ponuda sasvim zadovoljavajuća. Kvota je bila valjana u vrijeme pisanja ovog teksta.

Torino – Lecce – Torino će pobijediti na utakmici @ 1.75 u Germania

Granata je u dobroj formi; u posljednjih deset ligaških kola, Torino je izgubio samo jednom, i to minimalnim rezultatom u Firenci. Sve to se nije pretjerano odrazilo na tablici, jer su imali čak pet neriješenih utakmica u tom razdoblju, pa se trenutno nalaze na 10. mjestu, još uvijek s solidnim razmakom od momčadi u zoni kvalifikacija za Europu. Imaju priliku prekinuti niz od dva uzastopna remija u dvoboju s Leccem kod kuće. To nisu zajamčeni bodovi, unatoč činjenici da su južnjaci daleko od forme koju su imali na početku sezone. Lecce je zabilježio samo jednu pobjedu, jedan remi i čak šest poraza u posljednjih osam kola. Iz sigurne zone došli su na samo pet bodova iznad prvog tima ispod crte, i krajnje je vrijeme da počnu osvajati bodove. U posljednjem kolu doživjeli su uvjerljiv poraz u Bologni, pa je trijumf nad Fiorentinom, koji je postignut na nevjerojatan način u završnici, sada dobio još veću važnost. Torino ima izvrsnu obranu, i jedan gol može biti dovoljan za pobjedu.

Za Torino će pobijediti na utakmici, Germania nudi kvotu 1.75.

Hertha – Magdeburg – Hertha će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 1.82 u Germania

Nekada su ova dva tima bila vodeća u prvenstvu Istočne Njemačke, ali otkako su se dvije bivše zemlje ujedinile, Bundesliga je postala prejaka za one s istoka. Hertha je uspjela igrati u eliti sve do prošle sezone. Sada su i oni u 2. Bundesligi, i evo prvog dvoboja s Magdeburgom u Berlinu nakon posljednjih 35 godina. Prošle jeseni bilo je spektakla u Magdeburgu koji je završio pobjedom domaćina 6:4. Hertha je poboljšala formu od početka sezone, ali čini se da polako gube korak u borbi za brzi povratak u Bundesligu. Ostaje nada da mogu doći do trećeg mjesta i doigravanja, ali za to trebaju nadoknaditi osam bodova zaostatka za trenutno trećeplasiranim Hamburgom. Magdeburg je stvorio veliko iznenađenje u prošlom kolu nanijevši St. Pauliju prvi poraz sezone. Hertha je također bila uspješna, donijevši kući sva tri boda iz Fürtha, jednog od težih gostovanja. Opet očekujemo golove i barem dvije lopte u mreži Magdeburga na Olimpijskom stadionu.

Za Hertha će postići najmanje 2 gola na utakmici, Germania nudi kvotu 1.82.

Paks – Zalaegerszeg – Paks će pobijediti na utakmici @ 1.55 u Germania

Rezultati Pakša sigurno su iznenađenje za one koji površno prate nogomet u Mađarskoj. Međutim, ekipa iz ovog malog grada, poznatog po svojoj nuklearnoj elektrani, već je bila doprvak ove zemlje prije više od desetljeća. Prošle sezone igrali su u finalu kupa, ali su izgubili od Ferencvárosa. Upravo pobjedom nad Ferencvárosom na kraju jesenske sezone osigurali su prvo mjesto na tablici, koje i dalje ljubomorno čuvaju. Zanimljivo je da ovaj klub ima samo domaće igrače, a njihova vrijednost znatno je niža od spomenutog Ferencvárosa. Vidjet ćemo koliko dugo mogu pratiti moćnijeg rivala iz glavnog grada, ali sigurno se neće predati bez borbe. U nastavku sezone zabilježili su sve tri pobjede, iako s gol razlikom, ali bodovi su najvažniji. U goste im dolazi Zalaegerszeg; ovaj tim je tek na 10. mjestu u ligi s 12 klubova, ali je odlično započeo proljetni dio s 7 bodova iz tri utakmice. Prošle jeseni, Pakš je kao gost pobijedio Zalaegerszeg 5:2, pa očekujemo da to učine i na svom terenu na obalama Dunava.

Za Paks će pobijediti na utakmici, Germania nudi kvotu 1.55.

Kasimpasa – Karagumruk – Kasimpasa će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 2.00 u Germania

Domaćin nastavlja iznenađivati dobrim igrama i još uvijek uspijeva ostati u konkurenciji za mjesto u Europi sljedećeg ljeta. Kasımpaşa je na izvrsnom 5. mjestu, samo dva boda iza Beşiktaşa i Trabzonspora, koji su dva mjesta ispred njih. Samo Fenerbahçe i Galatasaray su nedostižni na vrhu, a Kasımpaşa će pokušati prestići barem jedan tim ispred sebe kako bi osigurala barem mjesto u Konferencijskoj ligi. U posljednjih pet kola imaju 4 pobjede i samo jedan poraz, s posebno značajnim pobjedama u gostima protiv Trabzonspora i Adane. Ekipa iz Karagümrüka, koja pokazuje jedno lice kod kuće, a potpuno drugo u gostima, dolazi na stadion Recep Tayyip Erdoğan u Istanbulu. Karagümrük je ove sezone odigrao 12 gostujućih utakmica i pobijedio samo prvu protiv Başakşehira. Sada su u nizu od sedam uzastopnih poraza, pa da nije bilo 10 bodova u posljednja 4 susreta pred svojim navijačima, vjerojatno bi bili duboko u zoni ispadanja, iako su sada izvan nje samo zbog bolje gol-razlike u odnosu na Gaziantep. Prošle jeseni, Kasımpaşa je pobijedila Karagümrük 3:2 u gostima, pa očekujemo da postignu barem dva gola kod kuće.

Za Kasimpasa će postići najmanje 2 gola na utakmici, Germania nudi kvotu 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za Petak u kladionici Germania iznosi 9.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*