TIP DANA: Feyenoord – Roma: Osveta Roterdamaca za poraz u finalu Konferencijske lige!

Tip Dana na kladjenje.hr

Četvrtak je rezerviran za prve utakmice šesnaestine finala drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanja, a ovaj put smo analizirali dvoboj između Feyenoorda i Rome. Početak utakmice između nizozemskog i talijanskog predstavnika zakazan je za 18:45.

Feyenoord: Može li Feyenoord uzeti osvetu Romi za poraz u finalu Konferencijske lige?

Feyenoord je među najtrofejnijim nizozemskim timovima, i vrijedi spomenuti da je ovaj tim šesnaest puta bio prvak Nizozemske, uz trinaest osvojenih Kupova. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni njihova tri velika uspjeha u europskim natjecanjima, od kojih je najvažniji iz 1970. godine kada su postali europski prvaci nakon pobjede u velikom finalu protiv škotskog Celtica, rezultatom 2:1. Osim toga, tim iz Rotterdama dva puta je osvojio Europsku ligu (nekadašnji UEFA Kup), 1974. i 2002. godine. Prošle sezone, klub iz Rotterdama sudjelovao je u drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, ali je na kraju eliminiran u četvrtfinalu od Rome. Zanimljivo je da su ova dva kluba igrala u finalu Konferencijske lige sezonu prije toga, gdje je također Roma izašla kao pobjednik, a sada će se ovi timovi susresti u šesnaestini finala Europske lige.

Prošla sezona će svakako ostati zapamćena po spektakularnim nastupima Feyenoorda u nacionalnom prvenstvu, gdje je tim pomalo neočekivano osvojio naslov. Pod vodstvom Arnea Slota, koji odlično radi na čelu ovog tima, osigurali su prvo mjesto na tablici s sedam bodova prednosti nad drugoplasiranim PSV-om, i trinaest bodova više od trećeplasiranog Ajaxa, koji je znatno podbacio prošle sezone. U 34 prvenstvene utakmice, Feyenoord je doživio samo dva poraza, od kojih se jedan dogodio u posljednjem kolu protiv Vitessea, kada je već sve bilo odlučeno. Ovaj put, tim iz Rotterdama ne igra tako dobro, jer trenutni nizozemski prvaci zauzimaju drugo mjesto u Eredivisie, deset bodova iza PSV-a.

U posljednjih pet ligaških utakmica, Arne Slotova momčad ostvarila je tri pobjede i dva remija, a u prethodnom kolu osigurali su vrlo važnu pobjedu na svom stadionu protiv Sparte, time povećavši svoju prednost nad trećeplasiranim Twenteom na pet bodova. Što se tiče Lige prvaka, u skupini s Atletico Madridom, Lazijom i Celticom, nizozemski predstavnik završio je treći i morao se zadovoljiti nastavkom natjecanja u Europskoj ligi. Ključna utakmica dogodila se tri kola prije kraja kada je Feyenoord poražen u gostima od Lazija s rezultatom 1:0, koji je na kraju imao četiri boda više od nizozemskog tima. Ovo će biti sjajna prilika za Feyenoord da se osveti Romi za dva bolna poraza u posljednje dvije godine, s priznanjem da to neće biti nimalo lak zadatak s obzirom na to da Vukovi izvrsno igraju otkako je De Rossi preuzeo ulogu trenera tima.

Roma: De Rossi je preporodio Vučicu!

Kao što smo već nekoliko puta spomenuli, prošle sezone Roma je sve podredila osvajanju Europske lige, ali talijanski predstavnik nije uspio jer je poražen od Seville u velikom finalu nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca. Zanimljivo je da su Vučice bile u igri za četvrto mjesto u Seriji A sve do nekoliko kola prije kraja, ali je Mourinho odlučio štedjeti igrače za polufinale i finale Europske lige, što se Rimljanima obilo o glavu jer na kraju nisu uspjeli ostvariti svoj zacrtani cilj – plasman u Ligu prvaka, dugogodišnju ambiciju. Ambicije se nisu promijenile ni ovaj put, ali nakon samo dva ili tri mjeseca činilo se da José Mourinho neće biti taj koji će Rimljane dovesti do najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, što je dovelo do otkaza portugalskom treneru i pomalo iznenađujućeg imenovanja Danielea De Rossija.

Kako vrijeme prolazi, čini se da bi to mogla biti jedna od najboljih odluka čelnika Rome u posljednjih nekoliko godina, iako su bivši talijanski prvaci poraženi na svom stadionu od Intera u posljednjem kolu nakon sjajnog preokreta u zaista briljantnom dvoboju koji je završio 2:4. Domaćini su u jednom trenutku vodili 2:1, nakon što je Inter prvi došao do vodstva. Bez obzira na to, u ovom trenutku De Rossijevi igrači nalaze se na šestom mjestu na tablici, četiri boda iza Atalante i Bologne, koji trenutno dijele četvrto mjesto. Na prvi pogled, to ne izgleda kao nenadoknadiva razlika, a od dolaska De Rossija u klub, Vučice su ostvarile tri uzastopne pobjede, uz spomenuti poraz od Intera u posljednjem kolu, iako treba realno priznati da Inter igra na vrhunskoj razini tijekom cijelog prvenstva. Prije tog poraza, klub iz glavnog grada slavio je kod kuće protiv Cagliarija s 4:0, što mnogi smatraju najboljom utakmicom Rome u dosadašnjem tijeku sezone.

U Europskoj ligi, Rimljani su završili drugi u svojoj skupini, pomalo neočekivano, jer je češka Sparta zauzela prvo mjesto s dva boda više od talijanskog predstavnika, pa će tako Roma morati tražiti teži put do finala Europske lige. Ono što je donekle dobro je što je njihov protivnik Feyenoord, koji svakako nije nimalo naivan suparnik, ali kao što smo već spomenuli, Roma se prilično dobro snašla protiv nizozemskog predstavnika, o čemu najbolje govori pobjeda u velikom finalu premijernog izdanja Konferencijske lige, kao i eliminacija ekipe iz Rotterdama iz četvrtfinala prošlogodišnje Europske lige.

Naš prijedlog

Feyenoord igra na vrlo visokoj razini u posljednje vrijeme, a kao što smo već spomenuli, Roma je oživjela otkako je Daniele De Rossi preuzeo klub. Savjetujemo vam da izbjegavate prognoziranje konačnog ishoda i fokusirate se na golove, koji će, po našem mišljenju, biti brojni na De Kuipu. Prije svega, predlažemo vam da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, za koju Germania nudi kvotu 1.90.

Također, možda idealna prognoza za ovaj dvoboj između nizozemskog i talijanskog predstavnika je oklada na oba tima će postići gol na utakmici, koju Germania nudi s kvotom 1.73.

Na kraju, Roma je izuzetno efikasna otkako je De Rossi preuzeo trenerske dužnosti tima, i vrlo je moguće da Rimljani postignu dva ili više golova u ovoj gostujućoj utakmici. Stoga hrabro preporučujemo da isprobate okladu na Roma će postići najmanje 2 gola na utakmici s odličnom kvotom 2.90 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*