TIP DANA: FC Kopenhagen – Manchester City: Na Parkenu, Lavovi nemaju što izgubiti, dolazi prvak!

Tip Dana na kladjenje.hr

Od utorka su konačno na rasporedu prve utakmice osmine finala Lige prvaka, a ovaj put smo za vas pripremili susret između Kopenhagena i Manchester Cityja. Početak dvoboja između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Kopenhagen: Lavovi nemaju što izgubiti, ali puno mogu dobiti!

Kopenhagen je pružio zaista briljantne nastupe u grupnoj fazi ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, što potvrđuje činjenica da je ova momčad, u ne baš laganoj skupini s Bayernom iz Münchena, Manchester Unitedom i Galatasarayem, osigurala impresivno drugo mjesto i plasirala se u nokaut fazu elitnog natjecanja, što je nesumnjivo veliki uspjeh.

U šest odigranih utakmica, danski predstavnik ostvario je dvije pobjede, dva remija i isto toliko poraza, skupivši ukupno osam bodova, što je bilo dovoljno za prolaz dalje, nešto što apsolutno nitko nije očekivao na početku ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka.

Već u prvom kolu, Lavovi su pokazali zube remiziravši u gostima kod Galatasaraya, koji je imao još jedan sjajan prijelazni rok. Nakon toga, danski predstavnik doživio je dva tijesna poraza, prvo na svom stadionu od Bayerna s rezultatom 1:2, a zatim i u gostima kod Uniteda, uz napomenu da je Kopenhagen promašio penal u zadnjim trenucima utakmice za izjednačenje.

Međutim, kada je to bilo najpotrebnije, ova momčad odigrala je svoje najbolje utakmice u Ligi prvaka, jer su Lavovi u posljednja tri kola ostvarili dvije pobjede i jedan remi, time trasirajući svoj put do osmine finala.

Prvo su pobijedili United na Parkenu u spektakularnoj utakmici koja je završila s 4:3, zatim su remizirali u gostima protiv Bayerna (0:0), i konačno, u odlučujućoj utakmici za napredovanje, pobijedili su Galatasaray s minimalnim rezultatom, što je dovelo do velikog slavlja na Parkenu.

Što se tiče danskog prvenstva, trenutno se Lavovi nalaze na trećem mjestu na tablici, tri boda iza vodećeg Midtjyllanda.

U posljednjih pet utakmica, ova momčad ostvarila je dvije pobjede, jedan remi i dva poraza, a u posljednjem kolu prije zimske pauze Kopenhagen je na svom stadionu poražen od Aarhusa s rezultatom 1:2, što je svakako bilo veliko iznenađenje.

Ono što bi moglo predstavljati veliki problem prije ovog dvoboja protiv aktualnog europskog prvaka je činjenica da danskom predstavniku nedostaju natjecateljske utakmice, uz napomenu da je ova momčad u pripremnom razdoblju ostvarila tri pobjede, dva poraza i jedan remi.

Manchester City: Mogu li Građani doći do još jednog finala Lige prvaka?

Prošla sezona bila je savršena za Građane koji su, osim što su osvojili Premier ligu i FA kup, osvojili i svoj prvi trofej Lige prvaka nakon pobjede u finalnoj utakmici protiv Intera s rezultatom 1:0.

Ove sezone, puleni Pepa Guardiole nadopunili su svoja postignuća osvajanjem UEFA Superkupa i FIFA Svjetskog klupskog prvenstva. Ambicije ostaju iste, s napomenom da će ovaj put City imati puno više problema u obrani naslova engleskog prvaka, iako je prošle godine u ovo vrijeme situacija bila slična, ali na kraju je momčad s Etihada ubacila u višu brzinu i bez većih problema osvojila prvenstveni trofej.

Trenutno se Manchester City nalazi na drugom mjestu na ljestvici, dva boda iza vodećeg Liverpoola, iako treba napomenuti da Građani imaju utakmicu manje.

U posljednjih pet utakmica, aktualni engleski prvaci igrali su na vrlo visokoj razini, ostvarivši isto toliko pobjeda, a posljednja u nizu dogodila se u prošlom kolu kada su na svom terenu s većim izazovom nego što se očekivalo pobijedili Everton s 2:0. Junak te utakmice bio je Erling Haaland, koji je postigao oba gola i nesumnjivo će biti najveća prijetnja golu protivnika, koji je vrlo dobro igrao u grupnoj fazi Lige prvaka. U jednom trenutku, prema kraju ove godine, City je imao niz prilično loših utakmica, iako je to najvjerojatnije bilo zbog činjenice da Guardiola nije mogao računati na veliki broj odsutnih igrača. Kako se situacija s igračkim kadrom poboljšavala, tako je i aktualni europski prvak postupno ali sigurno podizao svoju formu.

U elitnom natjecanju, Građani su odigrali šest utakmica i ostvarili isto toliko pobjeda, zauzevši prvo mjesto u skupini ispred Leipziga, Young Boysa i Crvene zvezde. Iako su dobili sve svoje utakmice, čini se da je momčad s Etihada primila više golova u grupnoj fazi nego što smo navikli od ovog kluba u posljednjih nekoliko sezona, međutim, na kraju se svakako računa spomenuto prvo mjesto s maksimalnim brojem bodova.

Za kraj, u ovom dvoboju protiv Kopenhagena, nakon prilično dugog vremena, Pep Guardiola konačno će moći računati na sve raspoložive igrače.

Naš prijedlog

Na prvi pogled vidimo da je City ovdje veliki favorit, a s druge strane, kao što smo već spomenuli, domaćin zaista nema što izgubiti u ovom dvoboju. Prije svega, savjetujemo vam da odigrate na pobjedu Manchester Cityja (2), za što je kladionica PSK postavila koeficijent 1.25. Očekuje se da će Građani pokušati što prije riješiti pitanje pobjednika, stoga predlažemo da odigrate na poluvrijeme/kraj 2/2 s kvotom 1.65.

Također nije isključeno da će ovaj susret na Parkenu donijeti puno golova, pa vam savjetujemo da se fokusirate na okladu zbroj golova VIŠE od 2.5, za što PSK nudi kvotu 1.60.

Za kraj, Kopenhagen je sjajno igrao u grupnoj fazi najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, i svojevrsna nagrada za to bila bi barem jedan postignuti gol u dvoboju protiv aktualnog europskog prvaka, stoga hrabro preporučujemo da odigrate na FC Kopenhagen ukupno VIŠE od 0.5 golova s odličnom kvotom 2.21 u PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*