Tiket dana (Utorak, 13.02.2024)

Tiket Dana na kladjenje.hr, Listić dana na kladjenje.hr

Liga prvaka se vraća nama. Prve dvije utakmice osmine finala igraju se večeras, a tu su i izvanredna kola u svim nižim engleskim ligama. Koeficijenti su bili valjani u vrijeme sastavljanja listića.

RB Leipzig – Real Madrid – 2 @ 2.50 u PSK

Kada je obavljen ždrijeb za osminu finala Lige prvaka, imali smo velika očekivanja od ovog para. Međutim, u međuvremenu, Leipzig je potpuno izgubio formu dok madridski tim igra svoj najbolji nogomet od početka sezone. Možda će ova utakmica biti prekretnica za Bikove i oni naprave nešto veliko protiv najvećeg favorita za trofej, ali to nam se ne čini sasvim realnim. Leipzig je samo jednom pobijedio u posljednjih šest kola Bundeslige, a u nastavku sezone imaju tri poraza, jednu pobjedu i jedan remi. U subotu su igrali 2:2 u Augsburgu ali su imali šansu uzeti sva tri boda, međutim, Openda je promašio penal desetak minuta prije kraja. Real je igrao derbi s najvećim konkurentom za naslov u Španjolskoj, momčadi Girona, i pobijedili su Katalonce 4:0 na Bernabeuu. U grupnoj fazi Real nije imao puno problema u utakmicama protiv Napolija, Brage i Union Berlina, pobijedivši svih 6 utakmica i dominirajući na prvom mjestu s ukupno 16 golova. Leipzig je bio drugi u svojoj skupini, iza Manchester Cityja, ali njihova kvalifikacija za nokaut fazu nikada nije bila ugrožena jer su dva puta pobijedili Crvenu zvezdu i Young Boys.

Da skratimo, sve osim pobjede Reala bilo bi iznenađenje, unatoč činjenici da postoji i uzvratna utakmica u Madridu. Za pobjedu Real Madrida (2), PSK nudi kvotu 2.50.

Swansea – Leeds United – Leeds pobjeda i zbroj golova više od 1.5 @ 1.80 at betBonanza

Imat ćemo zanimljiv završetak sezone u engleskom Championshipu, a najveća bitka vodit će se za drugo mjesto, koje, uz prvo, također donosi izravan plasman u Premier ligu. Leicester je neosporno na vrhu, dok za tu drugu kartu, Southampton, Leeds i Ipswich se natječu s jednakim šansama, iako se čini da Tractor Boys iz Ipswicha polako popuštaju. Yorkshire tim je u naletu, imali su slab početak sezone, vjerojatno uzrokovan neprilagođavanjem nakon ispadanja iz elite, ali sada Leeds igra izvrsno i ima šest uzastopnih pobjeda u prvenstvu iza sebe. Posljednji put su poraženi 29. prosinca prošle godine u Birminghamu od West Bromwich Albiona. Osim toga, kvalificirali su se i za osminu finala FA kupa, iako su imali puno problema s Plymouthom, morali su igrati dvije utakmice i tek tada su eliminirali svog suparnika na penale. Swansea je tek na 16. mjestu, ne vjerujemo da će Velšani imati problema oko opstanka, ali ništa od doigravanja ove sezone. Navijači Swansa već su nestrpljivi, dugo su izvan elite, ali će morati još malo pričekati. Krajem studenog, Leeds je pobijedio Swansea na Elland Roadu s 3:1, i očekujemo da će to učiniti i u Walesu.

Uz pobjedu gostiju, dodajemo i dva gola za goste, pa za igru Leeds pobjeda i zbroj golova više od 1.5 dobivamo kvotu 1.80 u PSK.

Panetolikos – Aris Th. – Aris Th. pobjeda i zbroj golova manje od 4.5 @ 2.06 u PSK

Plasman domaće ekipe u polufinale grčkog kupa svakako je veliko iznenađenje. Ekipa iz grada Agrinio imala je dosta sreće u ždrijebu; u četvrtfinalu su izbacili OFI s Krete, a prije toga su se suočili s još slabijim protivnicima. Najbolje grčke ekipe sukobile su se međusobno, pa je tako Panetolikos došao ovako daleko. Protiv Arisa nisu bez šanse, i ovdje su imali sreću jer u drugom polufinalu igraju PAOK i Panathinaikos, ali svakako nisu favoriti. Ekipa iz Soluna imala je najtežeg protivnika u osmini finala kada su morali eliminirati aktualnog prvaka AEK, dok su u četvrtfinalu bili bolji od Niki Volosa. Zanimljivo je da je Aris nanio najteži poraz Panetolikosu na njihovom stadionu, točno prije mjesec dana kada je solunski tim pobijedio s 4:0. Ratnici iz Soluna su veliki favoriti jer se igraju dvije utakmice, iako se utakmice u Grčkoj i dalje igraju bez prisutnosti navijača. Možda ovaj put neće biti uvjerljivi u Agriniju, pa predlažemo duplu šansu na goste uz mali broj golova jer očekujemo da će se sve odlučiti u uzvratnoj utakmici.

Za Aris Th. pobjeda i zbroj golova manje od 4.5 kvota je 2.06 u PSK.

Dortmund am. – Munster – Oba daju gol @ 1.60 u PSK

Ovo je odgođena utakmica 20. kola njemačke treće lige. Obje ekipe su u dobroj formi i nisu izgubile u 2024. godini, iako su odigrale po pet utakmica. Drugi tim velikana iz Dortmunda ima tri pobjede i dva remija, dok Münster ima tri neriješena rezultata i dvije pobjede. Borussia je bolje pozicionirana, ali treba odmah reći da ne mogu napredovati do 2. Bundeslige čak i ako završe prvi, jer pravila natjecanja nalažu da dva tima istog kluba moraju biti barem dva ranga udaljena. Sličan slučaj imali smo s drugim timom Freiburga prošle sezone. Münster je tek na 11. mjestu, daleko od borbe za doigravanje, pa vjerujemo da će imati miran završetak sezone. U subotu je Münster na svom terenu igrao 1:1 s Sandhausenom, a Borussia Dortmund II slavila je 3:1 u Kölnu protiv lokalne Viktorije. Ove dvije ekipe igrale su u prvom kolu novog prvenstva početkom kolovoza prošle godine, a taj dvoboj, pomalo iznenađujuće, završio je bez golova. To je bio prvi okršaj ovih dviju ekipa u trećoj ligi, s obzirom da je Münster prošle sezone igrao u regionalnoj ligi Zapad, čiji je član bila i Borussia prije nekoliko godina.

Ovo će biti regionalni derbi, jer ova dva grada dijeli samo 70 kilometara, a naš prijedlog je oklada da oba daju gol s kvotom 1.60 u PSK.

Ukupna kvota na tiketu za Utorak u kladionici PSK iznosi 14,83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*