TIP DANA: At. Madrid – Ath. Bilbao: Mogu li Baskijci proći madridsku momčad i ući u još jedno finale?

Tip Dana na kladjenje.hr

Srijeda nam donosi mnoštvo vrlo zanimljivih utakmica, a ovaj put smo analizirali prvu utakmicu polufinala španjolskog Kupa Kralja, u kojem će Atletico Madrid na svom stadionu Wanda Metropolitano ugostiti Athletic Bilbao. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21:30 sati.

Atletico Madrid: Impresivne izvedbe u posljednjem mjesecu!

Prošla sezona bila je za zaborav, jer su Rojiblancosi eliminirani u grupnoj fazi Lige prvaka, ali unatoč tome, momčad iz glavnog grada uspjela je završiti na jednoj od prve četiri pozicije, što naravno jamči mjesto u novom izdanju najprestižnijeg europskog klupskog natjecanja, primarni cilj u Madridu godinama, posebno otkako je Diego Simeone preuzeo kormilo tima.

Nakon više od polovice prvenstva, čini se da je argentinski trener malo promijenio svoju filozofiju, i često smo svjedočili kako Colchonerosi igraju za još jedan gol. Gledajući stvari iz te perspektive, nije čudo što je Atletico Madrid izgubio te utakmice, posebno dvoboj u Kataloniji u ligi, gdje je Girona slavila s 4:3, i u polufinalu španjolskog Superkupa, gdje je Real Madrid trijumfirao s 5:3.

Zanimljiva činjenica je da je Atletico primio 25 golova u 23 utakmice u španjolskom prvenstvu, što daje prosjek od više od jednog primljenog gola po utakmici, što svakako nije nešto s čime smo se susretali u posljednjih nekoliko godina.

Sve u svemu, čini se da navijači ovog kluba imaju razloga za zadovoljstvo, prije svega jer je njihova omiljena momčad uspjela doći do nokaut faze Lige prvaka, završivši prva u skupini ispred Lazija, Feyenoorda i Celtica.

Za osminu finala elitnog natjecanja, španjolski predstavnik izvukao je Inter Milan, i Diego Simeoneovi momci će nesumnjivo imati težak zadatak, jer Nerazzurri ove sezone igraju na vrlo visokoj razini.

U posljednjih pet utakmica La Lige, trenutno četvrtoplasirani tim ostvario je tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, posljednji u spomenutom gostovanju kod Girona s rezultatom 4:3, u jednoj od najboljih utakmica sezone do sada.

U prethodnom kolu, Atletico je uspio odoljeti svom gradskom rivalu Real Madridu na Santiago Bernabeuu, a dvoboj je završio neriješeno 1:1, uz napomenu da su gosti izjednačili u trećoj minuti sudačke nadoknade, golom Llorentea.

Što se tiče Kupa Kralja, momčad iz glavnog grada imala je prilično izazovan put do polufinala, jer su prvo uspjeli eliminirati Real Madrid i osvetiti se za poraz u Superkupu, a zatim nadmašiti Sevillu u četvrtfinalu, što je Sevilli bila jedina šansa da se kroz Kup Kralja plasira u neko od europskih klupskih natjecanja za sljedeću sezonu.

Za kraj, posljednji međusobni susret između Atletico Madrida i Athletic Bilbaoa odigran je sredinom prosinca prošle godine, kada je ponos Baskije bez većih problema slavio s 2:0 na svom stadionu.

Athletic Bilbao: Mogu li Baskijci do novog finala Kupa Kralja?

Athletic Bilbao poznat je kao jedan od najtrofejnijih španjolskih klubova, i vjerojatno malo ljudi zna da je ovaj tim osam puta osvojio španjolsko prvenstvo. Doduše, posljednji put to je bilo još davne 1984. godine, ali vrijedi se prisjetiti i da je momčad iz Baskije 23 puta osvojila španjolski Kup Kralja, također posljednji put prije 40 godina, a iste te godine Bilbao je osvojio i Superkup, čineći tu godinu možda najuspješnijom u 126-godišnjoj povijesti kluba.

Athletic je osvojio Superkup još dva puta, posljednji put prije tri godine, kada su u velikom finalu pobijedili Barcelonu s rezultatom 3-2. Poznato je da za ovaj klub mogu igrati samo Baskijci ili igrači baskijskog podrijetla, što znači da Bilbao u osnovi igra bez stranaca od svog osnutka, a također je vrijedno spomenuti da ovaj tim nikada nije ispao u niži rang.

Kada se zbroje svi osvojeni trofeji, Athletic Bilbao je treći najtrofejniji španjolski tim, odmah iza Real Madrida i Barcelone. Prošla sezona nije bila pretjerano uspješna, jer je tim završio na osmom mjestu u ligi, time završivši bez plasmana u bilo koje europsko natjecanje.

Unatoč tome, Ernesto Valverde dobio je povjerenje da nastavi, a iz ove perspektive čini se da je to bila sjajna odluka, jer momčad iz Baskije ove sezone igra na vrlo visokoj razini. Trenutno se Athletic nalazi na petom mjestu u ligi, samo tri boda iza četvrtoplasiranog Atletico Madrida, stvarajući dojam da će se boriti ne samo za mjesto u Europskoj ligi, već i pokušati napasti četvrtu poziciju, koja, kako je dobro poznato, donosi izravan plasman u Ligu prvaka.

U posljednjih pet utakmica, Ernesto Valverdeovi igrači ostvarili su tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, a posljednji na gostovanju kod Valencije s rezultatom 1-0. U prethodnom kolu, petoplasirani tim odigrao je fantastičnu utakmicu kod kuće, lako pobijedivši Mallorcu s rezultatom 4-0.

Međutim, prije toga, baskijski tim uspio je samo izjednačiti na gostovanju kod Cadiza, a ako Athletic želi osigurati mjesto u Ligi prvaka do kraja sezone, jednostavno moraju pobijediti takve utakmice. Što se tiče gostujućih nastupa, Bilbao je odigrao jedanaest utakmica izvan svog terena, osiguravši četiri pobjede, isto toliko remija i tri poraza, uz napomenu da je poznato da ekipa igra puno bolje kod kuće nego u gostima.

Na putu do polufinala španjolskog Kupa Kralja, ovaj tim prvo je eliminirao Alaves, a zatim i Barcelonu nakon produžetaka, s rezultatom 4-2.

Naš prijedlog

Prije svega, čini se da u ovom prvom susretu ne bismo trebali očekivati previše golova, jer su ulozi doista veliki. Stoga vam savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 1.72.

Kada se sve uzme u obzir, čini se da su Rojiblancosi favoriti u ovom dvoboju, pa toplo preporučujemo fokusiranje na At.Madrid će pobijediti na utakmici, s fantastičnom kvotom 2.00 u Germaniji.

Za kraj, možda bi bilo idealno isprobati kombinaciju At.Madrid će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 3, sve s kvotom 1.55 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*