TIP DANA: Xavi je najavio odlazak, Barça se suočava s borbom za mjesto u Ligi prvaka!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu postoji vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a između ostalog, ovaj dan nam donosi i susret između Barcelone i Osasune, sve kao dio odgođene utakmice 20. kola španjolskog prvenstva. Početak dvoboja između ove dvije momčadi zakazan je za 19:00 sati.

Barcelona: Nema šanse za naslov!

Od samog početka prvenstva, Barcelona se suočava s prilično puno problema, a to je vjerojatno najbolje ilustrirano trenutnom tablicom, budući da se Katalonci trenutno nalaze na četvrtom mjestu, zaostajući značajnih jedanaest bodova iza vodeće Girona i deset bodova iza najvećeg rivala, Real Madrida. Kako stvari stoje, gotovo je sigurno da Barça neće obraniti svoj naslov španjolskog prvaka, što je nesumnjivo bio jedan od glavnih ciljeva na početku sezone.

U posljednjem kolu, bivši europski prvaci doživjeli su poraz kod kuće od Villarreala, u utakmici koja je vidjela ukupno osam golova, završivši 3:5 u korist “Žute podmornice”, pri čemu su gosti postigli posljednja dva gola duboko u sudačkoj nadoknadi. To je bila kap koja je prelila čašu, a zanimljivo je da je Xavi nakon ove utakmice najavio da će napustiti Barcelonu na kraju sezone, što je došlo kao veliko iznenađenje mnogim neutralnim ljubiteljima španjolskog nogometa, posebno jer je Xavi bio jedan od ključnih ljudi u osiguranju prošlosezonskog naslova španjolskog prvaka nakon četverogodišnje suše.

Također vrijedi spomenuti da je momčad s Camp Nou nedavno doživjela bolan poraz u finalu španjolskog Superkupa, izgubivši 4:1 od Real Madrida u finalu ovog natjecanja, rezultat koji je mogao biti još odlučniji.

Prije ovog poraza u posljednjem kolu, Xavijevi učenici ostvarili su vrlo važnu pobjedu u gostima kod Betisa, pobjedivši 4:2, a u toj utakmici, kao i onoj prije nje protiv Las Palmasa, Barcelona je osigurala sva tri boda u posljednjim trenucima igre.

Na domaćem terenu, trenutno četvrtoplasirana momčad ostvarila je osam pobjeda, ali i pretrpjela tri poraza, uključujući dva u posljednja tri susreta na Montjuicu, gdje Barcelona igra ove sezone zbog renoviranja Camp Noua.

Također je važno zapamtiti da će Katalonci uskoro igrati prvu utakmicu osmine finala ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka, gdje će se španjolski predstavnik suočiti s Napolijem na stadionu “Diego Armando Maradona”. Sigurno je da će fokus u nadolazećem razdoblju biti na najprestižnijem europskom klupskom natjecanju, što se čini kao jedina nada Barcelone za trofej ove sezone, iako to neće biti nimalo lak zadatak.

Osasuna: Odlične izvedbe u posljednje vrijeme!

Svi se sjećamo sjajnih izvedbi Osasune iz prošle sezone, kada je ovaj tim pomalo neočekivano došao do sedmog mjesta na tablici, što, kako je poznato, vodi u doigravanje za ulazak u Konferencijsku ligu na kraju prvenstva. Međutim, odmah nakon završetka prvenstva, tim iz Pamplone je prvo isključen iz Europe, ali je zatim vraćen nakon žalbe, a španjolski predstavnik odigrao je dvomeč protiv belgijskog Club Bruggea za ulazak u trećerazredno europsko klupsko natjecanje.

Višestruki belgijski prvaci imaju više iskustva u europskim natjecanjima, pa nije iznenađujuće što su uspjeli eliminirati Osasunu, koja je ipak pružila poštovanja vrijedan otpor u dvomeču. Glavni cilj na početku ove sezone bio je biti u sredini tablice, s napomenom da ovaj tim ne bi trebao imati problema u vezi s opstankom, ali i s izjavom da će Osasuna iskoristiti svaku priliku za kvalifikaciju u europska natjecanja ako se ukaže.

Trenutno se klub iz Pamplone nalazi na dvanaestom mjestu na tablici, osam bodova iza sedmoplasiranog Betisa, ali s jednom utakmicom manje od Andaluzijanaca. U posljednje vrijeme, Jagobini Arrasateovi igrači igraju prilično dobro, pa je prošlosezonski finalist Kupa kralja ostvario tri pobjede, jedan remi i tijesan poraz u gostujućoj utakmici protiv Mallorce, završivši 3:2, u posljednjih pet ligaških utakmica.

U posljednjem kolu, tim s El Sadara odigrao je neriješeno u gostujućoj utakmici protiv Seville, kojoj su bodovi iz tog susreta bili preko potrebni, a taj susret na Sanchez Pizjuanu završio je rezultatom 1:1. Prije toga, Osasuna je odigrala sjajnu utakmicu na svom terenu protiv Getafea, gdje smo vidjeli pet golova, a konačni rezultat bio je 3:2.

Što se tiče gostujućih izvedbi, dvanaestoplasirani tim pokazao je solidnu formu izvan El Sadara, ostvarivši tri pobjede, dva remija i pet poraza u deset gostujućih utakmica, uključujući tri poraza u posljednjih pet gostujućih utakmica.

Posljednji dvoboj između Barcelone i Osasune odigran je početkom siječnja u polufinalu španjolskog Superkupa, gdje su Katalonci pobijedili 2:0, s golovima u drugom poluvremenu, i vrijedi napomenuti da je Osasuna bila ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu.

Naš prijedlog

Općenito, bilo bi zaista veliko iznenađenje ako Barcelona, nakon poraza od Villarreala u posljednjem kolu, ne uspije pobijediti Osasunu. Stoga toplo preporučujemo pokušaj s okladom poluvrijeme/kraj 1-1, koju kladionica PSK nudi s kvotom 1.97.

Kako sada stvari stoje, vrlo je vjerojatno da ćemo svjedočiti još jednom vrlo efikasnom dvoboju, pa je idealno isprobati okladu na zbroj golova više od 3.5, sve to s kvotom 2.40 u PSK.

Konačno, obrana Barcelone do sada je pokazala prilično slabosti, što je najbolje ilustrirano s pet primljenih golova od Villarreala u posljednjem kolu. Vjerujemo da je najmanje što momčad iz Pamplone može učiniti u ovom susretu postići barem jedan gol, stoga preporučujemo fokusiranje na okladu tim 2 više od 0.5 golova, sve to s kvotom 1.62 u PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*