TIP DANA: Bayern Munchen – Hoffenheim: Nastavlja se Bundesliga! Mogu li Bavarci do nove titule?

U petak je vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam donosi i nastavak Bundeslige, jer će se u Münchenu snage odmjeriti Bayern i Hoffenheim. Početak susreta između ove dvije ekipe je zakazan za 20 sati i 30 minuta.

Bayern Munchen: Mogu li Bavarci nadmašiti prvoplasirani Leverkusen?

Bayern Munchen je prošle sezone s dosta muke stigao do nove titule prvaka Njemačke, i to na jedan nevjerojatan način, jer je Dortmund u posljednjem kolu samo remizirao na svom terenu protiv Mainza, a to su Bavarci iskoristili i golom Musiale u 89. minuti na gostovanju kod Kölna, stigli do jedanaeste uzastopne Salatare, uz konstataciju da je prije posljednjeg kola sve to izgledalo gotovo nevjerojatno.

Bilo je nekoliko zanimljivih pojačanja tijekom ljeta, a svakako prednjači Kane, ali ne treba zaboraviti da je tim iz Münchena dobrano pojačao i zadnju liniju tima dolascima Kima i Guerreira. Primarni ciljevi su kao i uvijek trofeji u svim natjecanjima, međutim, već prije kraja ove godine najtrofejniji njemački klub ostao je bez dva. Naime, sezona nije krenula najbolje jer je Bayern poražen u finalu Superkupa Njemačke od Leipziga s više nego uvjerljivih 3:0, uz tri gola Dani Olma.

Da stvari budu još gore, izabranici Thomasa Tuchela su neočekivano eliminirani i iz njemačkog Kupa od trećeligaša Saarbrückena, koji je slavio s 2:1. Za razliku od nekoliko prethodnih godina, Bavarci ove sezone ne sjaje ni u nacionalnom prvenstvu, jer se aktualni prvak Njemačke trenutno nalazi na drugom mjestu na tablici s četiri boda manje u odnosu na prvoplasirani Leverkusen, koji igra zaista fantastično u ovogodišnjem izdanju Bundeslige.

Inače, Bayern je do sada odigrao petnaest utakmica u prvenstvu, jednu manje od Farmaceuta, i u tom periodu ostvario dvanaest pobjeda, dva remija i samo jedan poraz i to na gostovanju kod Eintrachta, kada je ekipa iz Frankfurta slavila s više nego uvjerljivih 5:1. U posljednjem kolu prije zimske pauze, izabranici Thomasa Tuchela su slavili na vrlo teškom gostovanju kod Wolfsburga, a taj meč je završen rezultatom 1:2.

Jedino natjecanje gdje je Bayern pružao partije kakve se očekuju je svakako Liga prvaka, gdje je njemački predstavnik u konkurenciji Manchester Uniteda, Galatasaraya i Kopenhagena stigao do uvjerljivog prvog mjesta na tablici i plasmana u nokaut fazu elitnog natjecanja, gdje će Bavarci sredinom veljače odmjeriti snage s Laziom, koji u posljednje vrijeme igra na vrlo visokom nivou.

Hoffenheim: Dosta dobrih partija u gostima, ali će protiv Bayerna biti baš teško!

Hoffenheim je prošlu sezonu završio na dvanaestom mjestu na tablici, s samo tri boda više u odnosu na šesnaestoplasirani Stuttgart, koji je sreću morao tražiti u baražu za opstanak, a ostat će zapamćeno da je Hoff u posljednjem kolu upravo remizirao na gostovanju kod te ekipe, a kada se na sve to dodaju i pobjeda na domaćem stadionu protiv prošle sezone odličnog Union Berlina, dolazimo do zaključka da je Hoffenheim tek u posljednjim kolima definitivno stigao do opstanka među najboljima.

Ciljevi za ovu sezonu su nešto drugačiji, jer će izabranici Pellegrina Matarazza dati sve od sebe da se domognu pozicije koja na kraju prvenstva donosi plasman u neko od europskih natjecanja, pa ako se na taj način promatraju stvari čini se da svi navijači te simpatične ekipe imaju dosta razloga za zadovoljstvo.

Naime, u ovom trenutku Matarazzovi puleni se nalaze na sedmom mjestu na tablici s istim brojem bodova kao i šestoplasirani Eintracht iz Frankfurta, a dobro je poznato da ta sedma pozicija na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu, koja na prvi pogled i jeste natjecanje za Hoffenheim, koji je, ruku na srce, prije tri godine nastupao i u Europskoj ligi, gdje je njemački predstavnik uspio doći do plasmana u nokaut fazu.

Do sada su Plavi odigrali šesnaest utakmica u prvenstvu i ostvarili sedam pobjeda, tri remija, ali i šest poraza, i ono što treba napomenuti je da trenutno ta ekipa ima isti broj bodova kao i osmoplasirani Freiburg, koji je godinama unazad redoviti sudionik europskih natjecanja.

Na posljednjih pet utakmica Hoff je ostvario samo jednu pobjedu, dva remija i isto toliko poraza, a u posljednjem kolu prije mini pauze, sedmoplasirani tim na tablici Bundeslige je u jednom spektakularnom susretu remizirao na svom stadionu protiv Darmstadta, u meču koji nam je donio čak šest golova, jer je na kraju bilo 3:3. Prije toga su izabranici Pellegrina Matarazza očekivano poraženi na gostovanju kod Leipziga, gdje je bilo 3:1.

Zanimljivo je da je Hoffenheim trenutno jedan od najboljih gostujućih timova u prvenstvu, jer je ta ekipa na osam odigranih utakmica u gostima ostvarila čak pet pobjeda, uz jedan remi i dva poraza, a ono što je posebno interesantno je da su Plavi ta tri neuspjeha u gostima doživjeli na posljednja tri gostovanja. Za kraj, posljednji međusobni susret između Bayerna iz Münchena i Hoffenheima je odigran sredinom travnja prošle godine, kada je neočekivano bilo 1:1.

Naš prijedlog

Ovaj duel u Minhenu nam prije svega obećava puno golova, pa vam savjetujemo da se okušate s igrom 5+ golova za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.14 u PSK.

Prilično je izvjesno da ćemo vidjeti barem dva gola u prvom dijelu igre, pa vam predlažemo da odigrate igru 2.poluvrijeme zbroj golova 1.5+ koju kladionica PSK plaća s kvotom 1.68.

Za kraj, unatoč odličnim partijama Hofenhajma u gostima, sva je prilika da će aktualni prvak Njemačke od prvog minuta krenuti ofenzivno prema golu gostiju, zbog čega vam hrabro preporučujemo da se okušate s prijelazom 1-1 uz kvotu 1.45 u PSK.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*