TIP DANA: Sevilla – Ath. Bilbao: Prošlo je dugo vremena otkako je momčad iz Baskije bila tako veliki favorit na Ramon Sanchez Pizjuanu!

Tip Dana na kladjenje.hr

Sevilla će na svom Ramon Sanchez Pizjuanu ugostiti Athletic Bilbao u 19. kolu La Lige. Momčad iz Baskije dolazi u Andaluziju kao favorit, trenutno na nizu od 10 utakmica bez poraza. Utakmica je zakazana za 19:15.

Sevilla: 3 boda za bijeg iz donjeg doma!

Godina 2023. loše se završila za Sevillu, unatoč osvajanju još jednog trofeja Europske lige, potvrđujući njihov status neprikosnovenih vladara tog natjecanja. Međutim, s početkom nove sezone, ništa nije ukazivalo na to da će se godina završiti na ovaj način. U La Ligi su igrali vrlo loše, a nakon ispadanja iz Europe, hitne promjene su bile potrebne. Obećao je voditi Sevillu, i to se dogodilo, iako 12 godina nakon tog “obećanja”, ali bolje ikad nego nikad. Dajući svoju riječ, Kike Sanchez Flores preuzeo je klupu andaluzijske momčadi i odveo ih do pobjede u gostima protiv provincijskog rivala Granade u 18. kolu La Lige, osiguravši uvjerljivu pobjedu od 3:0!

Bivši glavni trener Getafea (u tri mandata) tako je preuzeo izuzetno zahtjevan posao, jer je aktualni nositelj Europske lige eliminiran iz Lige prvaka, neće braniti svoj trofej u drugom najvažnijem UEFA-inom natjecanju, i prošao je deset utakmica bez pobjede u španjolskoj ligi (do te pobjede u Granadi). Posljednji tim kojeg je Sevilla pobijedila za bodove bila je Almeria još 26. rujna. Almeria, koja nije pobijedila nikoga i bila je jasno na dnu tablice, ali pobjedom nad Granadom, Sevilla je barem privremeno pobjegla iz opasne zone.

U utakmici prije njegovog dolaska, Sevilla je poražena kod kuće od Floresovog bivšeg kluba, Getafea (0:3). U Španjolskoj, Kike Flores je radio još u Valenciji, Atleticu (osvojivši Europsku ligu i UEFA Superkup), i Espanyolu, stječući iskustvo na klupama Benfice, Watforda i azijskih klubova Al Ain, Al Ahli (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Shanghai (Kina). Nikada nije bio u Sevilli, iako je 2011. obećao da će jednog dana preuzeti kormilo andaluzijskog diva.

Njegov otac, Isidro Sanchez, igrao je u tom gradu, ali za drugi klub, jer je četiri godine nosio dres Betisa. Sam Kike Flores imao je simpatije prema Sevilli, dolazeći kao mladi trener učiti i promatrati treninge, ali kasnije mu se nikada nije poklopilo da bude slobodan kad su u “Pizjuanu” birali trenere, niti su se okrenuli njemu kad je bio bez posla. Sada će se ujediniti.

Barem do ljeta, možda i dodatnu godinu, ako uspije postići određene ciljeve, iako nitko ne spominje jesu li ti ciljevi isključivo vezani za opstanak ili možda još jedan plasman u Europu (16 bodova iza šestoplasiranog Real Sociedada). Jedno je sigurno, Sevilla mora krenuti naprijed, jer su stagnirali ili nazadovali od početka sezone s Joseom Luisom Mendilibarom i kasnije s Urugvajcem Diegom Alonsom.

Athletic Bilbao: Izvrsna igra ove sezone!

Valverdeova momčad večeras gostuje na Ramon Sanchez Pizjuanu i ulazi u ovu utakmicu kao favoriti nakon vrlo dugog vremena. To ne bi trebalo biti iznenađujuće, s obzirom na formu koju je Bilbao pokazao tijekom cijele sezone. Baskijci nisu potrošili niti jedan euro na ljetnom tržištu, a jedini značajni igrač koji ih je napustio je Inigo Martinez – čiji je odlazak u Barcelonu bio poznat još od prošle godine.

Valverde je tijekom predsezone testirao 36 igrača, od kojih je sedam na poziciji središnjeg braniča. U napadu, najučinkovitiji je bio Javi Marton – jedini novak, iz Real Sociedad B, koji još uvijek nema broj, i neizvjesno je hoće li ostati u momčadi. Bez obzira na probe, s obzirom na ograničeni proračun i prošle aktivnosti, ove godine vidimo vrlo sličan Athletic kao i prošle, barem što se tiče sastava.

Nakon šest godina, gotovo su igrali u Europi. Da je Osasuna kažnjena, bili bi sljedeći kandidat za Ligu konferencija. Međutim, morat će se usredotočiti na domaću ligu, i naravno, Kup kralja, koji je uvijek najvažniji cilj, i čini se da ove sezone imaju ogromnu priliku vratiti se u Europu, a zašto ne i u Ligu prvaka?

Nakon 18 kola ove sezone, momčad iz Baskije je na 5. mjestu na ljestvici, samo 3 boda iza trećeplasiranog Atletico Madrida i četvrto plasirane Barcelone. Bilbao je do sada zabilježio 10 pobjeda, 5 neriješenih i 3 poraza.

Njihov posljednji poraz zabilježen je prije dva i pol mjeseca, krajem listopada, kada su poraženi od Barcelone rezultatom 1:0. Od tada su zabilježili 7 pobjeda i samo 3 neriješene, što je rezultiralo tako visokim položajem na ljestvici. Najbolji strijelci momčadi su neprikosnoveni Inaki Williams i Guruzeta, koji također ima 8 golova na svom kontu. Bilbao postiže puno bolje rezultate kod kuće, trenutno su treća najbolja momčad u tom aspektu u ligi, odmah iza Atletico Madrida i Barcelone. U gostima su nešto lošiji, s samo jednom pobjedom, dva poraza i dva neriješena u posljednjih pet gostujućih utakmica. Posljednji put su trijumfirali u Sevilli 2021. godine, s rezultatom 0:1.

Naš prijedlog

Sevilla je uvijek smatrana favoritom u takvim utakmicama na svom domaćem stadionu u posljednjih nekoliko godina, ali ovaj put to nije slučaj. Kvota na pobjedu Seville je 2.95, dok je pobjeda gostiju cijenjena kvotom 2.45 u kladionici Germania.

Čini se da nas očekuje vrlo zanimljiva utakmica, i vjerujemo da Sevilla neće lako prepustiti bodove gostima. Bilbao je samo jednom u posljednjih 10 godina pobijedio u La Ligi u gostima kod Seville, stoga predlažemo igru Sevilla će pobijediti na utakmici ili će utakmica završiti neriješeno s kvotom 1.55 u Germania.

Za one koji traže veće kvote, preporučujemo igru Sevilla će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 s kvotom 1.83, a za one koji zaista vole riskirati, predlažemo čistu pobjedu Seville s kvotom 2.95 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*