TIP DANA: Lyon – Nantes: Francuski div se budi, jesu li Kanarinci sljedeća žrtva?

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu postoji fenomenalna ponuda za klađenje jer nas očekuje nekoliko izuzetno zanimljivih dvoboja širom Europe, a ovaj put izbor je pao na utakmicu u francuskoj Ligi 1, gdje će Lyon na svom stadionu ugostiti Nantes, što će ujedno biti i susret između šesnaestoplasirane i jedanaestoplasirane ekipe u ligi. Početak dvoboja između Lyona i Nantesa zakazan je za 21h, kada će, između ostalog, početi i svi ostali susreti izvanrednog 17. kola francuske Lige 1.

Lyon: Može li Lyon preživjeti?

Prije svega, treba reći da čak ni najveći pesimisti nisu mogli predvidjeti da će bivši francuski prvaci imati toliko problema u ovogodišnjem izdanju Lige 1. U vrlo kratkom vremenu, ambicija za natjecanje za mjesto u Ligi prvaka prešla je u primarni cilj preživljavanja u najvišem rangu lige.

Trenutno se Lyon nalazi na šesnaestom mjestu na tablici, što na kraju prvenstva znači doigravanje za ostanak protiv trećeplasirane momčadi iz Lige 2. U šesnaest odigranih utakmica, momčad koja je nekad dominirala francuskim nogometom ostvarila je samo tri pobjede, četiri neriješena rezultata i čak devet poraza, što je svakako previše.

Da budemo pošteni, čini se da Lyon u posljednje vrijeme igra puno bolje nego u početnoj fazi prvenstva. Momčad je ostvarila dvije pobjede u posljednja dva susreta, malo se udaljila od zone ispadanja, ali situacija je i dalje alarmantna. Prvo su Pierre Sageovi igrači slavili pobjedu na svom stadionu protiv Toulousea, koji ove sezone predstavlja Francusku u Europskoj ligi. Bio je to najbolji susret za popularne Lavove, koji su slavili 3:0 na Groupama stadionu, nakon čega je momčad s visokim duhom otputovala na susret s favoriziranim Monacom. Činilo se da je momčad iz kneževine veliki favorit za taj susret, ali su posjetitelji uspjeli slaviti pobjedu 0:1, s jedinim golom na Stade Louis II postignutim od Jeffinha, pet minuta prije kraja regularnog vremena.

Što se tiče domaćih nastupa, Lyon je do sada odigrao osam utakmica, ostvarivši samo jednu pobjedu, tri neriješena rezultata i četiri poraza. Zanimljivo je da bivši francuski prvaci bolje igraju u gostima, jer je Pierre Sageova momčad ostvarila dvije pobjede, jedan neriješeni rezultat i pet poraza na putu. Prije tog susreta u Monacu, gdje je završilo 0:1, Lyon je pružio dobar otpor izvrsnom Lensu ove sezone, ali je na kraju izgubio 3:2.

Za kraj, posljednji međusobni susret između Lyona i Nantesa odigran je početkom travnja u polufinalu francuskog Kupa, gdje su Kanarinci pomalo neočekivano slavili 1:0 pobjedu.

Nantes: Kanarinci imaju mnogo problema u gostima!

Malo ljudi vjerojatno zna da je Nantes osam puta bio prvak Francuske, posljednji put daleke 2001. godine. Osim toga, popularni Kanarinci su četiri puta osvojili Kup, posljednji put prošle godine, a najveći europski uspjeh Nantesa bio je plasman u polufinale Lige prvaka 1996. godine, kada je Juventus prošao dalje s fenomenalnim ukupnim rezultatom 4:3 u dvomeču.

Prošlu sezonu Nantes je završio na šesnaestom mjestu na tablici, s jednim bodom više od momčadi koja je završila u Ligue 2. Također, vrijedi spomenuti da je ovaj tim uspio doći do finala Kupa drugu godinu zaredom, ali ovaj put je Toulouse uvjerljivo pobijedio (5:1).

Primarni cilj ove sezone bit će ostanak u najvišem rangu lige, i ako je početak išta pokazao, ovaj tim stvarno ne bi trebao imati previše problema, barem u tom pogledu. Trenutno se Kanarinci nalaze na jedanaestom mjestu na tablici, s pet bodova više od šesnaestoplasiranog Lyona, kojeg posjećuju u ovom kolu.

U posljednjih pet prvenstvenih utakmica, bivši francuski prvaci ostvarili su samo jednu pobjedu, jedan neriješeni rezultat i tri poraza. U prošlom kolu ovaj je tim izgubio kod kuće od Bresta 0:2, a vrijedi pohvaliti taj tim, jer se trenutno nalazi na fantastičnom petom mjestu na tablici. Prije toga, Kanarinci su također izgubili u gostima kod PSG-a, s rezultatom 2:1, uz napomenu da se Nantes nije osramotio u toj utakmici na Parku Prinčeva, jer su aktualni francuski prvaci teže od očekivanog osigurali tri boda.

U gostujućim utakmicama, bivši polufinalist Lige prvaka odigrao je sedam utakmica na strani, ostvarivši dvije pobjede, ali i pet poraza. Posljednja pobjeda Nantesa u gostima bila je protiv Strasbourga početkom listopada, dok su Kanarinci posljednju prvenstvenu pobjedu ostvarili kod kuće protiv Nice, koja ove sezone igra vrlo dobro, a ta utakmica završila je 1:0.

Za kraj, svakako moramo spomenuti da je Nantes bio neporažen u posljednja tri susreta protiv Lyona, ostvarivši jednu pobjedu u polufinalu Kupa i dva puta igrajući neriješeno.

Naš prijedlog

Kao što smo već spomenuli, Lyon je nedavno počeo pokazivati znakove života, i vjerujemo da nema prepreka koje bi spriječile bivšeg francuskog prvaka da ostvari svoju treću uzastopnu pobjedu u prvenstvu. Stoga preporučujemo pokušaj oklade na Lyon će pobijediti na utakmici, koju Germania nudi s kvotom 1.75.

Sigurno je da će Lacazette i njegovi suigrači od prve minute krenuti ofenzivno protiv Nantesa, koji je ove sezone imao prilično problema u gostima. Hrabro preporučujemo fokusiranje na okladu Lyon će pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, sve to s fantastičnom kvotom 2.75 u Germaniji.

Na kraju, uzimajući sve u obzir, vjerojatno ćemo svjedočiti vrlo efikasnom dvoboju, stoga preporučujemo pokušaj oklade na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4 s kvotom 2.90 u Germaniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*