Tiket dana (Petak, 15.12.2023)

Tiket dana

Jedan od posljednjih vikenda s odličnom ponudom prije Nove godine je pred nama. Europski kupovi su završeni, barem do proljeća, a sada se klubovi okreću domaćim natjecanjima. Koeficijenti su vrijedili u vrijeme sastavljanja listića.

Đenova – Juventus – 2 @ 1.85 u Germania

Moramo priznati da Juve igra iznad očekivanja, a ako i ne igra, onda sigurno postiže bolje rezultate nego što se itko nadao. Trenutno su drugi na ljestvici u Seriji A, zaostaju samo dva boda za vodećim Interom, i čini se da su maksimalno iskoristili činjenicu da ne igraju u Europi, pa su se maksimalno posvetili domaćim obvezama. Stara dama nije izgubila od 23. rujna i gostovanja kod Sassuola, a taj poraz u Reggio Emiliji im je i jedini do sada u sezoni. Od te utakmice odigrano je deset kola, Juve ima 8 pobjeda i samo dva remija, a uglavnom su to bile tijesne pobjede s golom razlike.

U prošlom kolu srušili su prošlogodišnjeg prvaka Napoli u Torinu, a gol odluke postigao je branič Gatti, koji je i protiv Monze postigao odlučujući pogodak. Genova je povratnik u elitu, nakon 15. kola su izvan zone ispadanja ali samo tri boda iznad nje. Grifoni su osvojili samo jedan bod u posljednja tri kola, a u međuvremenu su ispali i iz Kupa Italije. Većinu bodova Genova je osvojila kao domaćin, a po tri boda iz poznate luke odnijeli su samo Milan i Fiorentina. Smatramo da će Juventus biti treći koji će slaviti u Genovi, a za pobjedu se dobiva koeficijent 1.85 u kladionici Germania.

M’gladbach – Werder Bremen – M’gladbach će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 1.75 u Germania

Ako ništa drugo, Ždrijebci su stabilizirali formu na svom Borussia Parku gdje su dobili posljednjih pet utakmica, tri u Bundesligi i dvije u DFB kupu. Plasman u četvrtfinale kupa mogao bi biti šansa i za trijumf u tom natjecanju, s obzirom da je samo tri bundesligaša ostalo u konkurenciji. Što se prvenstva tiče, M’gladbach je u sredini tablice, trenutno na 10. mjestu s solidnim zaostatkom za momčadima u zoni plasmana u europske kupove. Ovo je pomlađeni tim Borussije i nitko nije očekivao spektakularne rezultate. Ono po čemu se ističu, to je svakako efikasnost, budući da daju dva gola u prosjeku po utakmici, a nalaze se daleko od vrha. U prvom meču 15. kola u M’gladbachu dolazi Werder.

Zeleni iz Bremena su u prošlom kolu prekinuli niz od četiri utakmice bez pobjede trijumfom nad Wolfsburgom na svom Weseru, pa mnogo rasterećenije idu na ovo gostovanje. Werder je dva mjesta ispod Mönchengladbacha i ima dva boda manje. U slučaju eventualne pobjede pretekli bi svog domaćina, ali se nama čini da je Borussia bliža uspjehu, a još nam je izglednije da će postići dva gola. Za ovaj tip koeficijent u kladionici Germania iznosi 1.75.

Monaco – Lyon – Monaco će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 1.85 u Germania

Lyon je pobijedio u prošlom kolu ekipu Toulousea s čak 3:0 i to mu je tek druga pobjeda u aktualnoj sezoni Ligue 1. To Lavovima nije pomoglo da se pomaknu s posljednjeg mjesta na ljestvici i navijači već osjećaju strepnju da će se slavni klub boriti za opstanak ove sezone. Mi vjerujemo da će se Lyon izvući iz ove situacije, ako ne odmah, onda sigurno na proljeće. Naznake boljih izdanja su i dvije pobjede u posljednjih pet kola, ali i tri nova poraza, i to vezana. Monaco je u vrhu, teško će se boriti za titulu, ali cilj je, još jednom, plasman u Ligu prvaka. To nisu uspjeli ostvariti u prethodne dvije sezone, pa se pred trenera Adija Hüttera, bivšeg stratega Eintrachta, postavilo kao obaveza.

Kneževi su trenutno na željenom trećem mjestu, ali će se borba za dvije pozicije, koje osim prvog mjesta rezerviranog za PSG, vode u elitno natjecanje, voditi s Nicom i Lilleom, a tu su i Brest, Marseille, Lens i Reims. Monaco je dobio prethodne četiri utakmice na svom stadionu Louis II, i na svakoj je dao barem dva gola. I sada vjerujemo u njihov trijumf uz barem dva postignuta pogotka. Za ovaj tip kvota je 1.85 u kladionici Germania.

Westerlo – Eupen – Westerlo će postići najmanje 2 gola na utakmici @ 1.67 u Germania

Domaća momčad je daleko od forme koja ju je krasila prošle sezone kada su bili blizu plasmana u playoff, dakle među četiri najbolja tima u belgijskoj Jupiler ligi. Ove sezone Westerlo je puno lošiji, početak je bio katastrofalan i nizali su poraz za porazom. Nešto su bolji u posljednje vrijeme, u prethodnih pet kola imaju dvije pobjede, remi i dva neuspjeha, pa su se na ljestvici pomaknuli s začelja, ali ne i iz zone ispadanja. Trenutno je Westerlo na 14. mjestu s 14 bodova i prvi cilj je pomaknuti se prema sredini ljestvice. Već 12. mjesto donosi igranje u playoffu za plasman u Konferencijsku ligu, dok će od ove sezone ponovno, prvih šest timova u doigravanje za naslov.

U prošlom kolu Westerlo je slavio na gostovanju u Kortrijku i tako toj ekipi prepustio “fenjer”. Ovo je 18. kolo prvenstva, dakle počinje drugi dio regularnog dijela sezone, što znači da su se rivali iz ovog kola sastali na početku, odnosno u 1. kolu. Tada je Eupen dočekao Westerlo i meč je završen rezultatom 2:2. Eupen u posljednje vrijeme ne igra dobro, pet kola nemaju pobjedu i ispali su i iz kupa. Pali su u zonu ispadanja, točnije među četiri posljednjeplasirana tima i imaju samo bod više od Westerloa. Bolja forma je adut domaćina, ali i njihova solidna efikasnost. Za ovaj tip kvota u kladionici Germania iznosi 1.67.

Ukupna kvota na listiću za petak u kladionici Germania iznosi 10.00.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*