TIP DANA: Porto – Shakhtar: Lov na Zmajeve na Dragau!

Tip Dana na kladjenje.hr

U srijedu se nastavljaju utakmice šestog kola grupne faze Lige prvaka, a ovaj put smo analizirali susret na Dragau gdje Porto dočekuje Šahtar iz Donjecka. Prije ovog susreta, obje momčadi su na drugom mjestu u svojoj skupini s po devet bodova, što znači da će pobjednik ove utakmice osigurati mjesto u sljedećoj fazi Lige prvaka. Treba napomenuti da bi i neriješen rezultat bio dovoljan portugalskoj strani zbog boljeg međusobnog omjera. Početak ove utakmice između portugalskih i ukrajinskih predstavnika zakazan je za 21 sat.

Porto: Zmajevima je dovoljan i bod, ali sigurno će ciljati na sva tri!

Porto je morao pristati na titulu doprvaka na kraju prošle sezone Primeira Lige, završivši samo dva boda iza Benfice koja je na kraju osvojila naslov. Sezona nije bila neuspješna, jer su igrači Sérgia Conceiçãa osvojili Kup, pobijedivši Bragu, a vrijedi se prisjetiti da je portugalska strana uspjela doći do nokaut faze Lige prvaka, što će ponovno biti jedan od njihovih primarnih ciljeva.

Što se tiče elitnog natjecanja, važno je napomenuti da su Zmajevi trenutno izjednačeni na drugom mjestu na tablici s istim brojem bodova kao i Šahtar, ali Porto ima bolji međusobni omjer, pobijedivši 3-1 u gostima protiv ukrajinske strane u prvom kolu. To znači da Portu treba samo bod iz ove utakmice da bi napredovao u osminu finala najprestižnijeg klupskog natjecanja u Europi.

U posljednjem kolu, Zmajevi su poraženi u gostima od Barcelone, iako je tim Sérgia Conceiçãa prvobitno poveo u toj utakmici. Međutim, Barcelona je na kraju pokazala karakter i osigurala pobjedu, kao i mjesto u doigravanju.

Što se tiče portugalske Primeira Lige, Porto je trenutno izjednačen na prvom mjestu s Sportingom iz Lisabona. Nakon nešto slabijeg početka prvenstva, čini se da se momčad poboljšava kako sezona odmiče. U posljednjoj utakmici slavili su domaću pobjedu protiv Case Pia, završivši s rezultatom 3-1. Štoviše, i Benfica i Sporting su izgubili bodove, vraćajući Porto u ravnopravnu borbu za naslov prvaka.

U posljednja tri ligaška susreta, Porto je ostvario isto toliko pobjeda. Što se tiče domaćih utakmica, ove sezone su odigrali šest susreta na svom stadionu, osiguravši četiri pobjede, jedan remi i doživjeli šokantan poraz 0-1 od Estorila.

Za kraj, za ovu odlučujuću utakmicu kvalifikacija za nokaut fazu Lige prvaka, Sérgio Conceição neće moći računati na Wendella, Marcanoa, Joãoa Mária i Verona.

Šahtar: Može li ukrajinski predstavnik postići još jedan podvig u Ligi prvaka?

Šahtar je napokon osvojio naslov prvaka Ukrajinske Premier lige prošle sezone nakon tri godine suše, završivši prvi na tablici s pet bodova prednosti nad drugoplasiranim Dnjiprom, i značajnih dvanaest bodova ispred četvrtoplasiranog Dinama iz Kijeva, koji je imao sezonu za zaborav. Naslov prvaka donio je popularnim Rudarima izravan plasman u Ligu prvaka, a činilo se da je ukrajinska strana imala puno razloga za zadovoljstvo nakon ždrijeba, jer osim Barcelone, koja je bila jasni favorit u grupi, ostale dvije momčadi su svakako bile one s kojima su mogli i trebali konkurirati na jednakim uvjetima.

S jednim kolom do kraja, Šahtar je izjednačen na drugom mjestu na tablici s istim brojem bodova kao i Porto, a ako Marin Pušićevi igrači večeras pobijede u gostima kod Porta, osigurat će mjesto u nokaut fazi, što bi naravno bio ogroman uspjeh, s obzirom na sve što se događalo u njihovoj zemlji posljednjih godina.

Stvari bi bile praktički riješene da je Šahtar pružio malo bolji otpor Portu u prvom kolu, gdje su poraženi 1-3 kod kuće bez većih problema. Uslijedila je vrlo važna pobjeda u gostima protiv Antwerpa, u utakmici u kojoj su jednom gubili 0-2. Nakon toga, ukrajinska strana pružila je dobar otpor u gostima kod Barcelone, ali su Katalonci uspjeli pobijediti 2-1, a zatim je Šahtar pobijedio istog protivnika 1-0 kod kuće, u onome što je bila jedna od njihovih najboljih izvedbi u posljednjim godinama.

Konačno, u posljednjem kolu, Pušićevi igrači slavili su 1-0 pobjedu na svom stadionu protiv belgijskog Antwerpa.

Što se tiče Ukrajinske Premier lige, aktualni prvaci trenutno su na četvrtom mjestu, tri boda iza vodećeg Krivbasa. Međutim, treba napomenuti da Šahtar ima dvije utakmice manje u odnosu na vodeće na tablici, i ako pobijede u oba susreta kako se očekuje, ponovno će preuzeti vodeću poziciju, što se, iskreno, i očekuje.

Naš predlog

Iako Zmajevima treba samo bod u ovoj utakmici, uvjereni smo da će portugalski predstavnik ciljati na sva tri. S obzirom na to kako se Šahtar pokazao u gostujućim utakmicama u ovogodišnjoj Ligi prvaka, čini se vjerojatnim da nas čeka vrlo zanimljiv dvoboj, u kojem bismo mogli vidjeti barem po jedan gol s obje strane. Stoga preporučujemo igranje oklade oba tima će postići gol na utakmici s koeficijentom 1.95 u Germania.

Općenito, iako su ulozi visoki, vjerujemo da će okršaj na Dragau donijeti puno golova, pa vam savjetujemo da isprobate okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 3, sve s koeficijentom 1.80 u Germania.

Za kraj, čini se da Porto trenutno ima bolju momčad, a vrijedi se sjetiti da Zmajevi općenito pružaju prilično dobre partije kod kuće u europskim natjecanjima. To bi mogao biti glavni razlog zašto vam savjetujemo da odigrate Porto će pobijediti na utakmici, koju Germania nudi s koeficijentom 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*