TIP DANA: Luton – Arsenal: Mogu li Topnici osvojiti naslov prvaka Engleske nakon gotovo dva desetljeća?

Tip Dana na kladjenje.hr

U utorak postoji vrlo zanimljiva ponuda za klađenje, jer očekujemo mnoštvo vrlo zanimljivih utakmica diljem Europe, a ovaj put smo za vas analizirali dvoboj između Lutona i Arsenala. Početak utakmice između ove dvije momčadi zakazan je za 21:15.

Luton: Primarni cilj će, naravno, biti opstanak!

Prošle sezone, Luton je igrao prilično dobar nogomet i na kraju, nakon 31 godine, ovaj tim je uspio osigurati mjesto u najvišem rangu engleskog nogometa. Posebno je značajno da se Luton kvalificirao za Premier ligu prvi put od posljednjeg puta kada je ovaj tim bio dio elitne divizije engleskog prvenstva u sezoni 1991/1992, koja je bila i posljednja prije reorganizacije natjecanja u zemlji. Ovaj veliki uspjeh postignut je nakon trijumfa u finalu doigravanja Championshipa, gdje su pobijedili Coventry nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Naravno, nema sumnje da će primarni cilj popularnih Hattersa biti ostati u najvišem rangu, a trenutno je situacija takva da se ovaj tim nalazi na sedamnaestom mjestu na tablici, s dva boda prednosti nad timovima u zoni ispadanja. Do sada je Luton odigrao četrnaest utakmica u najvišem rangu engleskog nogometa i ostvario samo dvije pobjede, tri neriješena rezultata i čak devet poraza, što je zaista previše. U posljednjih pet utakmica, momčad Roba Edwardsa ostvarila je jednu pobjedu, jedan neriješeni rezultat, ali i tri poraza. U prethodnom kolu, Hattersi su poraženi u gostima kod Brentforda, s rezultatom 3:1, i vrijedi napomenuti da je domaća momčad zasluženo trijumfirala, jer su gosti uputili samo jedan udarac u okvir gola tijekom cijelih devedeset minuta utakmice, koji je zanimljivo završio u mreži.

Prije toga, Luton je osigurao vrlo važnu pobjedu kod kuće protiv Crystal Palacea s rezultatom 2:1, pri čemu je pobjedonosni gol postigao Brown u 83. minuti utakmice. Na domaćem terenu, gdje se od Lutona očekuje da skuplja bodove u borbi za opstanak, momčad je odigrala šest utakmica i ostvarila jednu pobjedu, dva neriješena rezultata i tri poraza, dok je u gostima ovaj simpatičan tim doživio šest poraza, jedan neriješeni rezultat i jednu pobjedu u osam utakmica, posebno protiv izravnog konkurenta za opstanak, Evertona, s rezultatom 2:1.

Rob Edwards suočava se s nekoliko problema u sastavu uoči ovog dvoboja s vodećim timom engleske Premier lige, jer neće moći računati na Andersena, Burkea, Lokongu i Pottsa, dok su Doughty, Locker, Mengi, Nakamba i Woodrow svi pod velikim znakom pitanja.

Arsenal: Je li ovo konačno ta sezona?

Prošle sezone, Arsenal je većim dijelom prvenstva držao prvu poziciju na ljestvici. Međutim, kada je to bilo najvažnije, londonski tim odigrao je nekoliko prilično slabih utakmica prema kraju sezone, što je Manchester City, naravno, iskoristio da osvoji još jedan naslov prvaka engleske Premier lige. Sveukupno, sezona je bila prilično dobra za Topnike, jer su Mikel Artetini igrači konačno uspjeli osigurati plasman u Ligu prvaka nakon šestogodišnje odsutnosti, što je nesumnjivo predugo za klub Arsenalovog kalibra.

Primarni ciljevi za ovu sezonu su gotovo nepromijenjeni, s fokusom ponovno na plasmanu u najprestižnije europsko klupsko natjecanje, cilj koji je već postignut. Naime, engleski predstavnik osigurao je mjesto u nokaut fazi ovogodišnje Lige prvaka jedno kolo prije kraja, jer Arsenal trenutno zauzima prvo mjesto u svojoj skupini s četiri boda prednosti nad drugoplasiranim PSV-om. Ne samo da je bivši engleski prvak osigurao mjesto u osmini finala, već je i osvojio prvo mjesto u skupini, potencijalno im donoseći nešto lakšeg protivnika u nokaut fazi.

U posljednjem kolu elitnog natjecanja, Artetini igrači odigrali su možda i najbolju utakmicu sezone, demolirajući momčad Lensa kod kuće, s utakmicom koja je završila rezultatom 5:0. Što se tiče Premier lige, stvari idu vrlo dobro, jer londonski klub trenutno zauzima prvo mjesto na ljestvici s dva boda prednosti nad drugoplasiranim Liverpoolom. U posljednjem kolu, Topnici su bili bolji od Wolverhamptona kod kuće, s utakmicom koja je završila 2:1, i vrijedi napomenuti da je domaća momčad postigla pobjedu lakše nego što to rezultat sugerira.

U posljednjih pet utakmica u engleskom prvenstvu, vodeći na ljestvici ostvario je četiri pobjede s samo jednim porazom, koji se dogodio na jednom od najtežih gostovanja u ligi protiv Newcastlea, završivši 1:0. U gostima, Arsenal je do sada odigrao šest utakmica, ostvarivši četiri pobjede, jedan neriješeni rezultat (2:2 protiv Chelsea), i već spomenuti poraz na St. James’ Parku.

Za kraj, za ovu gostujuću utakmicu protiv Lutona, Mikel Arteta neće moći računati na Parteya, Timbera, Vieiru i Smith Rowea, dok je Tomiyasu, koji je u posljednje vrijeme igrao briljantno, pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Ako Arsenal želi konačno osvojiti naslov, jedno je sigurno – ne mogu si priuštiti gubljenje bodova na takvim gostovanjima. Stoga vam savjetujemo da isprobate okladu da će Arsenal pobijediti u prvom poluvremenu i na utakmici, za koju je kladionica Germania pripremila kvotu 1.60.

Očekujemo da će gosti napasti Luton od prve minute, i čini se da nas čeka utakmica s mnogo golova. Iz tog razloga, hrabro vam savjetujemo da odaberete okladu zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, koju Germania nudi s kvotom 2.35.

Za kraj, vjerujemo da bi Arsenal čak mogao postići tri ili više golova na ovoj gostujućoj utakmici, pa predlažemo okladu da će Arsenal postići najmanje 3 gola na utakmici s kvotom 1.85 u Germania.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*