TIP DANA: Leverkuzen – Dortmund: Je li možda vrijeme za prvi poraz Farmaceuta ove sezone?

Ako pogledamo ponudu za nedjelju, slobodno možemo reći da već dugo nije bilo ovako kvalitetnih utakmica u jednom danu, a ovaj put smo za vas analizirali najzanimljiviji susret 13. kola njemačke Bundeslige u kojem će Bayer Leverkusen na svom terenu ugostiti Borussiju iz Dortmunda. Početak dvoboja između ove dvije momčadi zakazan je za 17 sati i 30 minuta.

Leverkuzen: Briljantne partije popularnih Farmaceuta!

Leverkuzen nikada do sada u svojoj 119-godišnjoj povijesti nije uspio osvojiti naslov prvaka Njemačke, a popularni Farmaceuti su pet puta završili sezonu na drugom mjestu, uz napomenu da je posljednji put to bio slučaj davne 2011. godine.

Najveći uspjeh svakako je osvajanje UEFA Kupa (danas Europa Liga) 1988. godine, a treba spomenuti i da je Bayer igrao finale Lige prvaka 2002. godine, gdje je doživio poraz od Real Madrida nakon produžetaka, a presudio im je Zinedine Zidane onim spektakularnim volejem. Prošlu sezonu Farmaceuti su završili na šestom mjestu Bundeslige, što je ovom timu donijelo plasman u Europa Ligu.

Govoreći o drugom po kvaliteti europskom klupskom natjecanju, treba istaknuti da se Leverkuzen kolo prije kraja nalazi na prvom mjestu tablice s maksimalnih petnaest osvojenih bodova, što znači da su izabranici Xabija Alonsa odavno osigurali plasman u nokaut fazu.

U prošlom kolu njemački predstavnik bez većih problema slavio je u gostima kod Hekena, a taj dvoboj završio je rezultatom 0:2.

Sve u svemu, dojam je da je Leverkuzen do sada najviše pokazao od svih momčadi u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, a trenutno se Farmaceuti nalaze na prvom mjestu tablice s dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Bayern.

Do sada su Alonsovi izabranici odigrali dvanaest utakmica u Bundesligi i ostvarili čak jedanaest pobjeda uz samo jedan remi, i to upravo u gostima kod Bayerna kada je bilo 2:2.

U prošlom kolu Leverkuzen je odigrao još jedan izuzetno dobar dvoboj i bez većih problema slavio u gostima kod Werdera, a taj dvoboj završio je rezultatom 0:3.

Za kraj, do sada su Farmaceuti odigrali šest utakmica na svom stadionu i ostvarili isto toliko pobjeda, a u posljednjem dvoboju pred svojim navijačima Bayer je deklasirao Union Berlin rezultatom 4:0.

Dortmund: Milijunaši blistaju u Ligi prvaka!

Godinama unazad pozicija broj dva u Njemačkoj rezervirana je za Borussiju iz Dortmunda, a to je bio slučaj i prošle sezone, iako su popularni Milijunaši imali sve u svojim rukama kada je u pitanju naslov prvaka ove zemlje, budući da im je za titulu bio potreban trijumf u posljednjem kolu protiv Mainza. Nažalost, izabranici Edina Terzića su remizirali na tom susretu, što je iskoristio Bayern iz Münchena i nakon pobjede u gostima kod Kölna stigao do jedanaeste uzastopne titule.

Nije bilo previše vremena za tugovanje, pa su se u Dortmundu okrenuli munjevito novim obvezama, kako u nacionalnom prvenstvu, tako i u Ligi prvaka.

Kada smo već kod najkvalitetnijeg europskog klupskog natjecanja, treba spomenuti da je njemački predstavnik kolo prije kraja osigurao plasman u nokaut fazu Lige prvaka, i to pošto se trenutno Milijunaši nalaze na prvom mjestu u grupi s pet bodova viška u odnosu na trećeplasirani Newcastle. U prošlom kolu tim s Signal Iduna Parka odigrao je fenomenalan meč i uspio slaviti u gostima kod Milana, a taj dvoboj na San Siru završio je rezultatom 1:3.

Nešto slabije ove sezone Borussia igra u najkvalitetnijem rangu njemačkog nogometa, budući da se u ovom trenutku izabranici Edina Terzića nalaze na petom mjestu tablice s dva boda manjka u odnosu na četvrtoplasirani Leipzig, koji, priznajmo, ima i utakmicu viška, budući da su Bikovi jučer na svom stadionu savladali ekipu Heidenheima s 2:1.

Dortmund je do sada odigrao dvanaest utakmica u prvenstvu Njemačke i ostvario sedam pobjeda, tri remija ali i dva poraza. U prošlom kolu su izabranici Edina Terzića savladali na svom terenu Mönchengladbach, a taj susret završio je rezultatom 4:2, uz napomenu da su Ždrijebci u jednom trenutku imali i dva gola prednosti.

Za kraj, što se tiče gostovanja, do sada je aktualni doprvak Njemačke odigrao pet utakmica na strani i ostvario dva trijumfa, dva remija ali i jedan poraz, i to u gostima kod Stuttgarta koji je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg tijeka Bundeslige.

Naš prijedlog

Radi se o dvije momčadi koje igraju za više golova, i svakako da se ovdje golovi ne smiju dovesti u pitanje zbog čega vam preporučujemo da probate s igrom 4+ koju kladionica Germania plaća s kvotom 1.89.

Leverkuzen igra na vrlo visokoj razini ove sezone, a na sve to je poznato da Milijunaši godinama unazad imaju dosta problema na strani, pa vam hrabro preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Germania odredila koeficijent 1.65.

Za kraj, dojam je da ćemo vidjeti barem jedan pogodak u prvom dijelu susreta, a da ih sveukupno neće biti manje od tri, pa predlažemo da probate s sve popularnijom igrom 1p1+ i 3+ uz kvotu 1.50.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*