TIP DANA: Girona – Ath. Bilbao: Mogu li Katalonci ponovno doći na prvo mjesto na tablici?

Tip Dana na kladjenje.hr

Ponedjeljak nudi vrlo zanimljivu ponudu za klađenje, a ovaj put smo analizirali posljednju utakmicu četrnaestog kola španjolske La Lige, u kojoj će Girona na svom stadionu ugostiti Athletic Bilbao. Dvoboj između ove dvije momčadi zakazan je za 21 sat.

Girona: Nevjerojatno dobre partije na početku sezone!

Prije svega, dojam je da je malo tko mogao predvidjeti prije početka da će Girona igrati tako dobro kao što to čini u ovom trenutku, budući da se momčad iz Katalonije trenutno nalazi na drugom mjestu na ljestvici, samo bod iza vodećeg Real Madrida. Štoviše, kraljevski klub je odigrao jednu utakmicu više, nakon sinoćnje pobjede u gostima protiv Cadiza, što dalje znači da bi Girona mogla ponovno preuzeti vrh ljestvice ako pobijedi u ovom susretu protiv snažnog Athletic Bilbaa.

Klub iz Katalonije, na primjer, završio je prošlu sezonu na fantastičnom desetom mjestu na ljestvici, uz napomenu da njihov opstanak nikada nije bio upitan. Opstanak u najvišem rangu i dalje je primarni cilj i ove sezone, međutim, čini se da su svi u klubu iznenada povećali svoje ambicije nakon ovih fenomenalnih nastupa na početku najvišeg ranga španjolskog nogometa.

Do sada je Girona odigrala trinaest ligaških utakmica i ostvarila impresivnih jedanaest pobjeda, jedan neriješen rezultat i samo jedan poraz, koji je bio na njihovom stadionu protiv Real Madrida s rezultatom 0:3. U posljednjem kolu, momčad trenera Michela, koji radi izvanredan posao, osigurala je još jednu pobjedu, ovaj put u gostima protiv Rayo Vallecano, s utakmicom u Vallecasu koja je završila 1:2.

Štoviše, u posljednjih šest utakmica u svim natjecanjima, Girona je nanizala isti broj pobjeda, uključujući pet pobjeda u ligi i trijumf u španjolskom Kupu kralja u gostima protiv San Roquea, s rezultatom 1:2.

Što se tiče domaćih utakmica, trenutno drugoplasirani tim odigrao je šest utakmica na svom stadionu, ostvarivši pet pobjeda i samo jedan poraz, već spomenuti protiv kraljevskog kluba. U gostima, Katalonci također imaju impresivan učinak, s šest pobjeda i samo jednim neriješenim rezultatom u sedam utakmica, čineći ih, zajedno s Real Madridom, najboljom gostujućom momčadi u La Ligi, budući da su oba tima skupila devetnaest bodova izvan svojih domova.

Prije trijumfa u posljednjem kolu u gostima kod Vallecano (1:2), Girona je uspjela pobijediti Osasunu u gostima s rezultatom 2:4, unatoč tome što je tim iz Pamplone dva puta vodio. Međutim, igrači trenera Michela još jednom su pokazali da se nikada ne predaju i da nisu slučajno na drugom mjestu na ljestvici, iako, kako smo već spomenuli, ovaj tim će ponovno doći na prvo mjesto na ljestvici ako pobijedi večeras.

Athletic Bilbao: Baskijci teže povratku u Europsku ligu!

Athletic Bilbao završio je prošlu sezonu na osmom mjestu na ljestvici, što znači da ekipa nije uspjela ostvariti svoj primarni cilj – kvalifikaciju za europsko natjecanje. Na kraju, Baskijcima je nedostajalo samo dva boda do sedmoplasirane Osasune, koja je osigurala mjesto u Konferencijskoj ligi. Međutim, tim iz Pamplone nije uspio doći do grupne faze, budući da su ispali u kvalifikacijama od Club Bruggea.

Vrijedi spomenuti da je Athletic Bilbao osam puta osvojio ligaški naslov i dodao u svoju vitrinu 23 naslova u Kupu kralja, kao i tri trofeja u Superkupu. Posebno je značajno da je ekipa iz Baskije posljednji put osvojila trofej u ovom natjecanju prije dvije godine nakon velike pobjede u finalu protiv favorizirane Barcelone, u fantastičnoj utakmici koja je završila rezultatom 3:2. Junak tog susreta bio je Inaki Williams, koji je godinama glavni stup ponosa Baskije, a u posljednje vrijeme veliku podršku ima i od svog brata, Nica Williamsa.

Nakon trinaest odigranih utakmica, Athletic Bilbao nalazi se na šestom mjestu na ljestvici, što bi na kraju sezone vodilo do kvalifikacija za Europsku ligu. Dakle, svi u klubu sigurno imaju puno razloga za zadovoljstvo do sada.

Do sada je momčad Ernesta Valverdea, bivšeg trenera Barcelone, odigrala trinaest ligaških utakmica i ostvarila sedam pobjeda, tri neriješena rezultata i isto toliko poraza. U posljednjem kolu, ekipa iz Baskije slavila je pobjedu kod kuće protiv Celte u spektakularnom susretu u kojem je viđeno sedam golova, a konačni rezultat bio je 4:3. Posebno je značajno da je domaćin osigurao pobjedu nakon penala Berenguera u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Prije toga, Athletic Bilbao slavio je i na izazovnom gostovanju kod Villarreala, s rezultatom 2:3, pa slobodno možemo reći da forma ove ekipe ide uzlaznom putanjom. U gostima, ekipa iz Baskije igra nekonzistentno, a u šest gostujućih utakmica, šestoplasirani tim na ljestvici ostvario je tri pobjede, jedan neriješen rezultat i dva poraza, i to od Barcelone i Real Sociedada, koji su poznati po izvrsnoj igri na svom terenu.

Za kraj, u posljednjem međusobnom susretu između Girona i Athletic Bilbaa, koji je odigran u Baskiji krajem veljače ove godine, Katalonci su pobijedili s rezultatom 2:3.

Naš predlog

Ono što je posebno karakteristično za obje momčadi u posljednje vrijeme su utakmice s velikim brojem golova, stoga vam savjetujemo da isprobate okladu na zbroj golova na utakmici će biti najmanje 4, za koju kladionica Germania nudi fantastične kvote od 2.55.

Kada se sve uzme u obzir, vjerujemo da domaćin neće posustati i postići će još jednu pobjedu u ligi, što će Kataloncima ponovno donijeti nevjerojatno prvo mjesto na ljestvici, stoga vam preporučujemo da odigrate da će Girona pobijediti na utakmici s kvotom od 2.40 u Germania.

Za kraj, vrlo je vjerojatno da će obje momčadi postići barem po jedan gol na ovoj utakmici, zbog čega predlažemo da se fokusirate na okladu da će oba tima postići gol na utakmici, za koju Germania nudi kvote od 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*