Tiket dana (Petak, 17.11.2023)

Tiket dana

Kvalifikacije se nastavljaju, i to i za Svjetsko prvenstvo 2026. i za EURO 2024., ovisno o tome na kojem se kontinentu nalazite. Predložene kvote i granice bile su valjane u vrijeme sastavljanja listića.

Poljska – Češka. – Poljska će pobijediti na utakmici @ 2.60 u Germania

Poljaci imaju male šanse da odu u Njemačku na EURO, i to bi bio težak udarac za nogomet u ovoj zemlji. U Njemačkoj bi bilo ogroman broj poljskih navijača, ali s obzirom na to da bi oni mogli prouzročiti i probleme, kao što se to dogodilo 2006. na Svjetskom prvenstvu u ovoj zemlji. S dvobojem protiv Češke, Poljska završava ove kvalifikacije, a potencijalna pobjeda donijela bi im 13 bodova, koliko trenutno ima i Albanija s jednom utakmicom manje. Češka bi ostala na 11, ali pobjedom u posljednjem kolu protiv Moldavije, pretekla bi Poljsku i osigurala mjesto na Europskom prvenstvu. Problem je što i Moldavci imaju svoje računice, i ako pobijede Albaniju kod kuće, utakmica s Češkom bila bi izravni dvoboj za mjesto na EURO-u, na kojem nikada nisu bili, a njihova motivacija bila bi na najvišoj razini. Za Čehe bi bilo najbolje da Albanija pobijedi u Moldaviji, tako da bi oni igrali s nezainteresiranim Moldavcima u posljednjem kolu, ili, jednostavnije, da pobijede u Poljskoj i riješe sve dileme. Kažu da nada umire posljednja, i to je adut domaćina u ovoj utakmici.

Stoga predlažemo okladu da će Poljska pobijediti na utakmici s kvotom 2.60 u kladionici Germania.

Finska – Sj.Irska – Finska će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2 @ 1.88 at Mozzartbet

Razočaravajuće kvalifikacije bliže se kraju za Finsku i Sjevernu Irsku. Obje momčadi su potajno nadale se mjestu na EURO-u, što nije bilo nerealno s obzirom na to da su Danci bili apsolutni favoriti, a ove momčadi, zajedno sa Slovenijom i Kazahstanom, imale su jednake šanse. Imali su prilično nedostataka, posebno Sjeverna Irska, koja je uspjela pobijediti samo San Marino dva puta, dok je ostalih šest utakmica izgubila. Finska je imala dobre šanse sve do oktobarskih kvalifikacija kada su zabilježili dva poraza, protiv Slovenije u gostima i Kazahstana kod kuće. To je zapečatilo njihovu sudbinu, i dva kola prije kraja ciklusa, nemaju šanse čak ni za drugo mjesto. Vodeći dvojac, Danska i Slovenija, svaki ima 19 bodova, dok je Finska sakupila samo 12. Momčad iz ‘zemlje tisuću jezera’ pobijedila je u Belfastu i realno bi mogla slaviti i u Helsinkiju. Međutim, možda će izbornici obje momčadi eksperimentirati sa sastavima budući da su bez šansi za kvalifikacije, pa se ograđujemo s neriješenim ishodom. Uz dvostruku šansu na domaćina, predlažemo i mali broj golova.

Za Finska će pobijediti ili će utakmica završiti neriješeno i zbroj golova na utakmici će biti najviše 2, kvota je 1.88 u kladionici Germania.

Danska – Slovenija – Danska će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 @ 2.00 at Mozzartbet

Danci su u boljoj situaciji od Slovenaca po tome što u posljednjem kolu imaju utakmicu s Sjevernom Irskom koja nema šanse za odlazak na EURO, dok će Slovenija, u slučaju poraza u Kopenhagenu, odlučivati o svojoj sudbini u izravnom dvoboju s Kazahstanom. To sve pod pretpostavkom da Slovenija izgubi u Danskoj, a Kazahstan pobijedi San Marino, što je više nego izvjesno. U tom potencijalno odlučujućem susretu, Slovencima bi bio dovoljan samo bod kod kuće protiv Kazahstana, i možda će momčad Matjaža Keka biti više fokusirana na takav okršaj nego na utakmicu u Parkenu, znajući kvalitetu Vikinga. Sve u svemu, velika je vjerojatnost da ćemo u Njemačkoj vidjeti obje ove reprezentacije. Za Dance je to očekivano, budući da su bili nositelji skupine, ali su Slovenci ugodno iznenadili u nekim utakmicama, posebno protiv Danske i Finske u Ljubljani. Vjerujmo da ni Danci ne žele čekati posljednje kolo i utakmicu u Belfastu za osiguranje plasmana, posebno jer imaju primjer Talijana iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje su u posljednjem kolu igrali bez golova u Sjevernoj Irskoj i morali ići u doigravanje gdje su ispali od Sjeverne Makedonije. Stoga je pobjeda domaćina prvi izbor, a vjerujemo i u najmanje dva gola u mreži Slovenije.

Za Danska će pobijediti i zbroj golova na utakmici će biti najmanje 2 koeficijent u kladionici Germania iznosi 2.05.

Ukupan tecaj na tiketu za četvrtak u kladionici Germania iznosi 9.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*